09.04.2007

Mellemøstens Hitler:

Forfatter: Poul Vinther Jensen

"en gave" til Storbritannien

I forbindelse med Irans gidseltagning af 15 britiske søfolk og marinesoldater, udtrykte den fhv. bøddel i Evin fængslet udenfor Teheran, nu iransk præsident Mahmoud Ahmadinejad, at løsladelsen er "en gave" til Storbritannien.

Men samtidig advarede Mellemøstens "Hitler" M. Ahmadinejad, at det iranske folk står sammen om et stærkt forsvar af Irans grænser.

Kort forinden havde præsidenten overrakt medaljer til de officerer fra Revolutionsgarden, som for to uger siden anholdte de 15  britiske flådesoldater i Den persiske Golf.

Hele forløbet fortæller, at Irans leder idag, er en person, hvis storskrydende retorik, er en belastning for hele det internationale samfund.

Mahmoud Ahmadinejad, og han politiske bagland, de stokkonservative Mullaher i Teheran, blæser på enhver international lov.

Den iranske præsident har den opfattelse, at FN`s Sikkerhedsråd, er, " et resultat af Anden Verdernskrig, som vinderne opfandt for at dominere verden".

I den forbindelse, skriver Dagbladet Information den 4. april  følgende i en leder:

"Det er sandsynligt, at revolutionsgardens gidseltagning var en reaktion på amerikanske militærstyrkers anholdelse af fem iranere på konsulatet i Irbil, en mulig overtrædelse af Wien-konventionen om diplomatiske forbindelser.

Men hvis Teheran opfattede denne handling som fjendtlig, burde de have ført en offentlig kampagne mod USA og være gået til Sikkerhedsrådet med krav om diplomaternes frigivelse.

At tage gidsler fra Storbritannien, et land allieret med USA, er en grov krænkelse af international ret og skik, som undergraver det fundament af gensidig tillid, hvorpå staters indbyrdes relationer må hvile.

Det sætter formegentlig også den gryende dialog mellem Iran og Vesten år tilbage."

 

Kilder:Dagbladet Information den 4. april 2007

         Dagbladet Politiken torsdag den  5. april 2007

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810