08.04.2007

En-dimensionelle barbarer

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Fra bøddel til statskøter

Det konservative fundamentalistiske islamiske præstestyre i Iran,  har med sagen om de 15 britiske søfolk formået at bringe Iran på verdens-scenen.

Præstestyrets optræden i denne sag, fortæller, at det nuværende styre ikke handler efter gængse diplomatiske regler.

En mindre krænkelse af Irans territorialfarvand, ville under normale omstændigheder kunne klares på ambassade-niveau.

Men det ønsker den iranske regering ikke.

Som den iransk fødte professor Mehdi Mozaffari, der er forsker i islam og mellemøstlig politik på Aarhus Universitet, udtaler til gratisavisen 24 timer den 3. april.

"Iran har med aktionen formået at flytte fokus væk fra FN´s resolution om Irans atomprogram, som jo er et nederlag for Iran.

Overfor befolkningen viser styret, at landet trods resolutionen stadig kan forsvare sig og genere stormagterne. Og da landet allerede har Sikkerhedsrådet og de vestlige lande imod sig, er der ikke meget at tabe.

Det skulle lige være det, at blive taget alvorligt af det internationale samfund!!

Herom skriver den britiske avisThe Times følgende under overskriften " En-dimensionlle barbarer"

"24 timer før Iran  tilbageholdt 15 briter, offentliggjorde landets mission under FN en udtalelse, hvor man udtrykte forargelse og chok over filmen `300´, der er baseret på slaget ved Thermopylae år 480 før Kristus. I dette store slag mellem en lille gruppe Spartanere og den massive Persiske hær, fremstilles det moderne Irans grundlæggere - siger protesten - som ' inkarnationen af ond, moralsk korumpering' ...

Tilsyneladende er det ikke meget, der har forandret sig i de seneste 2.500 år. Teherans opførsel de seneste ti dage har svaret til, hvad man ser hos en-dimensionelle barbariske despoter, mens landets foragt for den demokratiske verdens værdier ikke ser ud til at være på samme niveau som det var i forhistorisk tid."

Nu her efter frigivelsen af de 15 britiske soldater, står det klart, at hele seancen, har været et politisk medie-stunt. Det er ikke for meget, at kalde den fh.v. bøddel, nu iransk præsident, for en uopdragen statskøter når det gælder internationale sammenhæng.

Må disse linier nå den iranske ambassade i København.

 

 

Kilde: 24 timer tirsdag den 3. april 2007.

         dato: tirsdag den 3. april 2007.

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810