26.03.2007

Retssagen mod Charlie Hebdo

"som under München-forræderiet i 1938"

Enig med Per Nyholm.

Retssagen mod Charlie Hebdo og dets chefredaktør Philippe Val, har afstedkommet mange kommentarer.

En af dem, er redaktør Per Nyholm fra Morgenavisen Jyllands-Posten, der søndag den 25.marts skriver følgende i en Kommentar-artikel under overskriften

"Dramaet i 17. kammer"

"Det hører til den franske sags tankevækkende detaljer, at Philippe Val, Charlie Hebdos frikendte chefredaktør, på et efterfølgende pressemøde meddelte, at hans venstreorienterede, satiriske ugeblad solidariserede sig med Jylllands-Posten, fordi avisen under den såkaldte Muhammed-krise stod så ensomt som Tjekkoslovakiet efter München-forræderiet i 1938.

Det var godt set og godt sagt.

München-forliget førte netop ikke til fred, men til Anden Verdenskrig.

Den britiske premierminister Chamberlains og andres særlige omsorg for Adolf Hitler i Tyskland og Benito Mussolini i Italien, blev af diktatorerne udlagt som svaghedstegn, ikke som en gestus i retning af fordragelighed.

Imødekommenhed overfor tilsvarende kræfter i vore dage vil sandsynligvis blive misbrugt på samme måde."

Heri er Den Danske Forening ganske enig med Per Nyholm.

Totalitære tankesæt, - som eks.vis Islam, hører ikke hjemme i Europa, hvor vi sætter pris på Charles de Secondat Montesquieu`s ( f.1689-1755) tredeling af magten.

Kilde: Morgenavisen Jyllands-Posten, søndag den 25. marts 2007

Læs INDSIGT-UDSYN her

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.