24.03.2007

Det frie ord har trange kår i Storbritannien

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Universitetet i Leeds bøjer sig for muslimske protester

I England, har man en stolt tradition for det " frie ord". Det gælder i Parlamentet, i Rets-salen og ikke mindst på de højere læreranstalter.

Men her på det seneste, er der bud efter ytringsfriheden på University of Leeds.

I forrige uge skulle den tyske socialforsker Matthias Küntzel holde et to-dages seminar om ligheder mellem nazistisk og muslimsk antisemitisme.

Men M.Künzel  fik med kort varsel at vide, at arrangementet var aflyst.

Küntzels seminar havde titlen "Hitlers arv: Muslimsk antisemitisme i Mellemøsten".

Aflysningen skete uden begrundelse, men angiveligt af sikkerhedsgrunde.

Arrangørerne fra universitetets tyske institut anklager deres universitets ledelse for at have bøjet sig for muslimske protester.

I en erklæring udtaler det tyske institut følgende: "Den pludslige aflysning sælger ud af den akademiske frihed, især ytringsfriheden, på University of Leeds.

Men universitetets ledelse bestrider anklagen og hævder, at de først blev informeret om arrangementet med meget kort varsel og derfor ikke kunne nå at træffe de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger.

Men det holder ikke, forinden havde ledelsen forlangt titlen på Küntzels arrangement modereret, så den i stedet lød "Nazismens arv: Eksporten af antisemitisme til Mellemøsten"

Arrangørerne fortæller, at plakater med arrangementet havde hængt fremme i uger, og at den egentlige grund til aflysningen var en protest-mails, som var indgået til vice-rektors kontor.

En mail fra en muslimsk studerende klagede over, at titlen på seminaret var "dybt krænkende" og tilføjede:"At insinuere at der skulle være en direkte forbindelse mellem islam og antisemitisme er en fejende generalisering, som ikke rummer gran af sandhed."

Men det er ikke blot på University of Leeds der er problemer.To uger før forlangte studerende ved Oxford University en professor i demografi, David Coleman fyret for sin forbindelse med MigrationWatch, en britisk tænketank, der beskæftiger sig kritisk med indvandring.

Matthias Küntzel er naturligvis skuffet og udtaler:" Der er intet galt i at mene bestemte ting, men man skal kunne udfordre dem og stille spørgsmålstegn ved dem.

Akademisk uafhængighed handler om meningsudveksling og søgen efter sandhed- dette er efter min mening i fare i Storbritannien.

Matthias Küntzel, har i et tidskrift Die Jüdische fra Hebrew University i Jerusalem, hævdet, at Islamisternes religiøse racisme, udråber Allah til Fører, og at dette kan sammenlignes med Nazisternes nationale racisme.

Jeg er ganske enig med Matthias Küntzel heri.

 

Det ikke-holdte foredrag kan læses her:

http://www.politicallyincorrect.de/2007/03/die_verbotene_rede_von_matthia.html

 

 

Kilde: Morgenavisen Jyllands-Posten onsdag den 19. marts 2007.

         Anders Raahauge

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810