13.02.2007

Stor stigning i andelen af fremmede i 2006

Forfatter: HV

på trods af rundhåndet tildeling af statsborgerskaber

Antallet af udenlandske statsborgere i Danmark voksede med 8.045, - på trods af, at næsten lige så mange fik dansk statsborgerskab – og gled ud af statistikken

Ifølge Danmarks Statistik boede der d. 1. januar 2007 i alt 278.096 udenlandske statsborgere i Danmark. Størstedelen stammer fra ikke-vestlige - fortrinsvis muhamedanske - lande.

Statistikken over udenlandske statsborgere giver imidlertid ikke et fyldestgørende billede af de fremmedes andel af befolkningen i Danmark.

Det skyldes, at folketinget hvert år tildeler mange tusinde udlændinge dansk statsborgerskab, hvorefter de pågældende ikke længere optræder i statistikken over udenlandske statsborgere.

I enkelte år har tildelingen endog været så massiv, at antallet af fremmede statsborgere er faldet på trods af en betydelig indvandring.

Det skete for eksempel fra 2004 til 2005, da antallet af udenlandske statsborgere faldt fra 271.211 til 267.604.

Siden 1980 har i alt 192.871 udlændinge fået dansk statsborgerskab. Hver tildeling inkluderer børn under 18 år – og alle fremtidige efterkommere. Det er således et ganske betydeligt - og stærkt stigende - antal fremmede, som ikke indgår i statistikken.

Dette til trods for, at en stor del af de pågældende står fuldstændig fremmede – for ikke at sige fjendtlige – overfor det danske samfund.

 

Kilder:  Nyt fra Danmarks Statistik nr. 67

            www.statistikbanken.dk/statbank5a/default.asp?w=1024

 

Cand. oecon. Ebbe Vig har knyttet nogle kritiske kommentarer til de officielle tal, som det kan anbefales at studere på bloggen http://danmark.wordpress.com/

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810