10.02.2007

En retssag i Paris. 4.

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Naturligvis anbefales frifindelse til chefredaktøren, som viderebragte JP's tegninger i satireblad "Charlie Hebdo".

  

Den offentlige anklager  i Paris anbefalede torsdag aften frifindelse af chefredaktør Philippe Val  for det satiriske franske uge-magasin Charlie Hebdo for at have trykt to af Morgenavisen Jyllands-Postens Muhammed-tegninger samt en af bladets egne, udført af den franske tegner Cabu.

 Viceanklager Anne de Fontette, er af den opfattelse, at de tre omstridte tegninger i sagen er inden for det tilladte i loven om ytringsfrihed

Anne de Fontette påpeger, at angreb på ekstremistiske muslimer, ikke er det samme som muslimer i almindelighed. Hun siger bl.a:

 " Ekstremisme stigmatiserer ikke alle muslimer. Tegningerne påstår ikke, at islam skulle være en formørket religion fyldt med fejl og omvendelsessyge.

De angriber de terrorister, der påstår at handle i islams navn." 

Anne de Fontette gjorde opmærksom på, at Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol i Strasbourg accepterer en meget bred fortolkning af ytringsfriheden, - især når det handler om religion.

 I en stor hyldest til Charlie Hebdo, roste Anne de Fontette bladet for at være en referance for pressefriheden i et demokratisk land, der ikke kan være teokratisk

Der falder dom 15. marts 2007.

  

Kilde: Morgenavisen Jyllands-Posten

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810