10.02.2007

En retssag i Paris.!!! 3.

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Denne føljeton må absolut læses.

 

 Morgenavisen Jyllands-Posten´s korrespondent i Frankrig Jørgen Ullerup, har i fredags-udgaven den  9. februar et fyldigt referat af retssagen mod det satiriske magasin Charlie Hebdo

Det har ikke været kedeligt at være tilhører i det 17. kammer i Palais de Justice i Paris, onsdag og torsdag.

Et af vidnerne for Charlie Hebdo, var den liberale præsidentkandidat Francois Bayrou, som støttede forsvarerne, ved at hævde, "at en dom for at bringe karikaturtegninger vil være et alvorligt tilbageslag for ytringsfriheden."

 En af  advokaterne for de tre klagende muslimske organisationer Christophe Bigot, henviste til bestemmelser i både fransk lovgivning og den europæiske menneskeretskonventation. Om retten til at dyrke sin religion, hævdede Bigot, at karikaturer bryder loven, hvis de er racistiske.

Han mente, at Muhammed-tegningerne fremstiller muslimer som mennesker, der skaber frygt.

 C. Bigot, fandt et eksempel fra Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, i Strasbourg, hvor en tegning af profeten blev vurderet som krænkende.

 Omgående blev eksemplet skudt ned af forsvaren Georges Kiejman:

Der afbrød med et "Ja, og hvorfor mon?" "Hvorfor siger du ikke hvad Muhammed gjorde på tegningen. Han kneppede."

 Før proceduren advarede en del vidner om faren ved at lade religiøse grupper begrænse ytringsfriheden. Den 81-årige dokumentarfilminstruktør Claude Lanzmann der har lavet filmen "Shoah", glædede sig over, at vi trods alt stadig har lov til at grine af ekstremister.

 Præsidentkandidat Bayrou, udtalte: "at selv om man ofte kan føle sig krænket af karikaturtegninger, er ytringsfriheden den ret, der beskytter alle i samfundet.

 Den algerisk-franske journalist, Mohammed Sifaoui, der selv er muslim, fortalte om sine egne barske og blodige erfaringer med islamister i Algeriet. Sifaoui har i del år levet under politibeskyttelse i Frankrig. Han understregede, "at sammenhængen mellem profeten og vold er tilstede mange steder i islam.

 Mohammed Sifaouni forsatte:

 "Der er en sabel i det saudi-arabiske flag, det muslimske broderskab bruger to sabler i sit mærke. Der er masser af eksempler, så det burde muslimer måske gøre oprør mod, og læste de koran-vers, der indledte den sidste dødstrussel, som han modtog i december."

  

Kilde: Morgenavisen Jyllands-Posten fredag den 9. februar 2007.

 

         Korrespondent Jørgen Ullerup.

 

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810