23.10.2021

Voldsmandens veto

Forfatter:

midlet til selvcensur

Læseværdig anmeldelse af en bog af tidligere spindoktor for Søren Pape Poulsen, Jakob Sheik.

"Voldsmandens veto går ud på at terrorisere en befolkningsgruppe til at stoppe med at udøve en bestemt adfærd ved at statuere blodige eksempler. Der skal kun ganske få henrettelser til, som eksplicit er motiveret i en bestemt adfærd fra ofrene, før alle andre i målgruppen forstår, at hvis de udøver samme adfærd, risikerer de at blive de næste, der får hovedet hugget af. Voldsmandens veto maner altså til selvcensur i befolkningen. Og derved får terroren en langt større magt over samfundet, end hvad antallet af dødsofre i sig selv berettiger til."

Læs her >>>

Seneste INDSIGT-UDSYN

Den seneste udgave af INDSIGT-UDSYN er sendt ud til vores abonnementer og medlemmer. Du kan læse den forrige.