09.02.2007

En retssag i Paris!!!

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Tre muhammedanske foreninger vil forsøge at lukke for ytringsheden i Frankrig.

  

Retssagen mod det franske satiriske magasin Charlie Hebdo, er overstået.

To dage har den varet, med meget stor opmærksomhed fra alverdens medier. Dommen forventes i slutningen af april eller begyndelsen af maj.

 Det er ikke for meget at påstå, at sagen mod Charlie Hebdo er noget der vedrører pulsen i hele den vestlige verden.

Hvor var de vestlige samfund henne, hvis ikke  vi havde en fri og uafhængig presse, der kan bringe ethvert forhold frem i rampelyset.

 Det var den ret Morgenavisen Jyllands-Posten´s redaktion tillod sig at bringe i anvendelse, da man bragte de 12 Muhammed-tegninger på forsiden af bladet.

 Ikke for at fornærme eller krænke nogen, men for at afprøve, om det var korrekt, at danske bladtegnere var bekymret for at tegne profeten Muhammed.

 Resultatet kender vi alle.

Et stormløb mod Danmark og Europa, og nu en retssag i Frankrig, hvor tre muslimske organisationer vil have chefredaktøren for Charlie Hebdo, Phillppe Val, dømt for at vidrebringe to af JP´s Muhammed-tegninger plus en af Charlie Hebdo´s egne.

 Et af vidnerne i den franske retssag var kulturredaktør Flemming Rose, fra JP.

Før retsmødet var Rose af forfatteren Caroline Fourest, - der også var vidne for Charlie Hebdo, blevet gjort opmærksom på, at sagsøgers advokat ville bygge sin argumentation omkring en påstået racisme i Muhammed-tegningerne, og sammenholde det med det franske forbud mod Holocaust-benægtelse.

 Det var Rose noget forundret over.

Ifølge kulturredaktøren, kan man ikke sidestille hån, og spot og latterliggørelse af en ideologi, hvad enten den er religiøs eller ikke religiøs, med racisme.

Som F. Rose skriver, " Folk kan ikke vælge deres hudfarve og biologiske oprindelse, mens man kan tilslutte sig eller forlade en religion, som intet har at gøre med biologi"

 Idag fredag den 9. februar skriver Flemming Rose et langt indlæg i JP om retsagen i Paris. Her skriver F.Rose bl.a:

 " Men ganske rigtigt: Francis Szpiner, der iøvrigt også er præsident Chiraqs private advokat, forklarer, at Jyllands-Posten har offentliggjort tegninger, der var krænkende for muslimer - jeg må korrigere ham og sige, at vi aldrig har talt om alle muslimer, - men nogle muslimer - at vi havde beklaget og sagt undskyld for denne krænkelse, og at chefradaktør Carsten Juste derpå havde erklæret, at Jyllands-Posten ikke ville offentliggøre tegninger fra en iransk konkurrence om Holocaust -satire.

 To forskellige kategorier

 Szpiner vil afsløre Jyllands-Postens hykleri og dobbeltmoral, men han har tydeligvis ikke sat sig ordenligt ind i sagerne.

 Jeg forklarer, at Jyllands-Posten har offenliggjort eksempler på de satiriske tegninger fra den iranske udstilling, og ikke bare Jyllands-Posten har gjort det, men også alle de aviser som syntes, at det var forkert af os at offentliggøre Muhammed-tegninger.

 Det kommer bag på Szpiner.

Jeg fortæller også, at vi før historien om de iranske tegninger allerede i januar 2006 offentliggjorde en hel side med satiretegninger fra den arabiske presse, hvoriblandt der var en Holocaust-tegning.

 "Men offentliggørelse betyder ikke, at man bifalder noget.

Det iranske regime og folk i den arabiske verden kritiserede vores Muhammed -tegninger, så ville vi vise vores læsere, hvordan de laver satire, således at vores læsere selv kunne tage kvalificeret stilling til debatten," forklarer jeg.

Jeg tilføjer, at jeg aldrig vil acceptere en påstået symmetri mellem krænkelse af mindet om seks millioner dræbte jøder og satire og kritik af religiøse figurer som Muhammed, Jesus eller Moses og de religioner de repræsenterer."

 

 

 

Kilde: Morgenavisen Jyllands-Posten fredag den 9. januar 2007.

 

         Kulturredaktør Flemming Rose

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810