04.08.2021

Udlændingepolitikken er brolagt med falske løfter

Forfatter:

Vi har stadig til gode at se handling

Udlændingepolitikken køres som et stort illusionsnummer i cirkus: Mange løfter, som politikerne foregiver at kunne gennemføre, men som aldrig bliver til noget, skriver Jyllands-Posten 4/8.

”Det har ellers været melodien i alle årene: Nu skal tilstrømningen begrænses. Nu-nu skal der etableres en »straksopbremsning«, og nu-nu-nu skal det forhindres, at asylsøgere overhovedet når frem til Danmark. Løfterne svirrer, men der sker meget lidt.

Udlændingepolitik bedrives her i landet på symboler – og sproglige konstruktioner, udtænkt i de velvoksne afdelinger for spindoktorer. Politik bliver på den måde noget, man leger.

Ingen tør åbenbart sige det, som det er på udlændingeområdet: at Danmarks handlemuligheder er yderst begrænsede. Man kunne ønske sig, at politikerne tog vælgerne så alvorligt, at de undlod at besnakke dem med alle de idéer, som de er fuldt klar over ikke lader sig realisere”.

"Politik er at ville", som Olof Palme sagde. Men vil politikerne?

Seneste INDSIGT-UDSYN

Den seneste udgave af INDSIGT-UDSYN er sendt ud til vores abonnementer og medlemmer. Du kan læse den forrige.