05.02.2007

Retssag i Paris!!!!

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Muslimske fanatister forsøger med alle midler at komme ytringsfriheden til livs i Frankrig

  

Det er ikke blot i Danmark der er en Muhammed-sag. På onsdag og torsdag, begynder den første retssag i Europa om Morgenavisen Jyllands-Postens Muhammedtegninger.

 Det sker i Paris, hvor chefredaktøren og direktør for det satiriske blad Charlie Hebdo, sidder på anklagebænken, fordi han har bragt alle 12 danske Muhammed-tegninger, plus et par ekstra, bl.a en forsideillustration af den franske tegner Cabu, hvor profeten midt i det internationale stormvejr siger, " at det er hårdt at være elsket af idioter".

 Bladet Charlie Hebdo, udkommer med ca. 70.000 eksemplarer om ugen. Men nummeret med Muhammed-tegninger solgte 500.000.

 Sagen er anlagt af tre muslimske grupper, der alle føler sig dybt krænket.

 1. Moskeen i Paris, moderat og politisk tæt på Jacques Chirac.

Rektoren Dalil Boubakeur anlagde i 2001 sag mod Michel Houllebecq, efter forfatterens udtalelse om, at af alle religioner er islam trods alt den mest idiotiske.

 2. Organisationen UOIF som har flertallet i Frankrigs nationale råd for muslimer.UOIF anses for at være en yderligtgående organisation med tætte forbindelser til det muslimske broderskab. En af de førende ideologer er Youssef al-Qaradhawi fra Qatar, der i en fatwa har godkendt selvmordsbomber i Palæstina og udtalt, " at det eneste mulige forhold med jøder går gennem en sabel eller et gevær.

 3. Den Islamiske verdensliga, grundlagt i Saudi-Arabien. Organisationen finansierer overalt i verden moskeer, der præker den ultra konservative saudiarabiske udgave af Islam, wahabismen.

 Retsagen finder sted onsdag og torsdag i Palais de Justice i Paris

.Advokat for klagerne er bl.a Jacques Chiracs advokat Maitre Spziner.

 Charlie Hebdos chefredaktør den 54-årige Philippe Val anklages for at have brudt artikel 29 og 33 i loven om pressefrihed der er fra 1881.

Heraf fremgår det, at man kan idømmes seks måneders fængsel og en bøde på op til 170.000 kr. for injurier mod en eller flere personer på grund af deres oprindelse eller tilhørsforhold til en bestemt race eller etnisk gruppe eller deres religiøse tilhørsforhold.

 I sagen er der tre tegninger. To fra Morgenavisen Jyllands-Posten, den med bomben i turbanen og den med Muhammed, der er løbet tør for jomfruer i himlen. Den tredje er af Charlie Hebdos tegner Cabu.

 Jyllands-Postens korrespondent Jørgen Ullerup, har interviewet chefredaktør Philippe Val i forbindelse med retssagen. Han har følgende udtalelse:

" For mig er spørgsmålet ikke intellektuelt, det er fysisk. Det lyder måske åndssvagt, men for mig er ytringsfrihed det samme som at trække vejret. Jeg er opdraget med demokratiet, og rører her ved noget, som jeg instinktivt ved, at man ikke skal røre ved. Demokrati er noget skrøbeligt, for det er kun forbundet med et ønske om at bevare det.

I denne sag leger man med det, som om man ikke mere ønskede det."

Dommmen var i første omgang planlagt til at falde i juni. Men ifølge Phillippe Val, er den nu fremskyndet, så den afsiges mellem første og anden runde af præsidentvalget. Tilfældigvis.

 Det er det demokratiske hjerteblod der står på højkant i Paris i den kommende uge.

Men magasinet Charlie Hebdos og dets chefredaktør står ikkke alene. Der er indkaldt en lang række prominente vidner, som alle ønsker ytringsfriheden bevaret.

 Det er bl.a: Elisabeth Badinter ( filosof), Francois Bayrou (præsidentkandidat), Francois Hollande (socialistisk partileder) Naser Khader (folketingsmedlem), Dominique Sopo (leder af SOS Racisme), forfatterne Taslima Nasreen og Abdelwahab Meddeb samt journalisterne Caroline Fourest (Charlie Hebdo) Denis Jeamboar (tidligere direktør på L'Express), Daniel Leconte, Claude Lanzmann (udgiver liit. Tidskrift), Antoine Sfeir, Mohammed Sifaoul (fransk-algerisk tv-reporter) og JP's kulturredaktør Flemming Rose.

 

 

Kilde: Morgenavisen Jyllands-Posten søndag den 4. februar 2007.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810