29.01.2007

Spørgsmål til C.Guldbrandsen og DR-dokumantaren.

Forfatter: Poul Vinther Jensen

DR er den rene propagandamaskine for venstrefløjen

  

Ifølge en BBC- undersøgelse er holdningen til USA blevet meget skeptisk når det gælder den amerikanske udenrigspolitik.

Anti-amerikanismen er i vækst i det meste af verden. Ifølge BBC-undersøgelsen er mere end halvdelen af de adspurgte personer i 25 lande af den opfattelse, at USA ikke bidrager positivt til verden. 

Den samme udvikling er til en vis grad også tilfældet i Danmark.

Det er i det lys, man skal vurdere den aktuelle sag i DR-dokumentaren " Den Hemmelige Krig".

Hele den  venstre side af Folketinget, hader George W Bush og hans administration. Uagtet hvad denne administration gør, er det af det onde. 

Derfor bragte DR-dokumentaren "Den Hemmelige Krig".

Her var det muligt at ramme to modstandere på én gang, - nemlig Bush-administrationen, - og ministeriet Fogh Rasmussen, med Dansk Folkeparti som parlamentarisk garant.

 Men nu er DR. kommet ud på den tynde is.

Filmen "Den Hemmelige Krig" med Christoffer Guldbrandsen som instruktør, har været et nummer for entreprenant. Han forsøger at føre bevis for, at fanger systematisk blev mishandlet af amerikanerne i fangelejren i Afghanistan, og at det derfor var stærkt betænkeligt, at Danmark afleverede afghanske fanger til USA.

 C.Guldbrandsen har interviewet to førhørsledere, Chris Hogan og Edward Herman, der i filmen bruges til at så tvivl om ministriet Fogh Rasmussens påstande om, at der er mere end i  to tilfælde blev overgivet fanger til amerikanerne.

 

Den ene af de to forhørsledere Edward Herman siger til Nyhedsavisen, "at han aldrig har set, hørt eller deltaget i nogen form for mishandling.

Han siger envidere:

"At fangerne ofte blev behandlet bedre end soldaterne, de fik rigtig mad, soldaterne fik feltrationer, fangerne kunne tage varme bade, mens soldaterne måtte nøjes med kolde."

Den anden forhørsleder Chris Hogan afviser at fangerne på nogen måde blev mishandlet, men det var ikke med i Christoffer Guldbrandsen´s film.

Chris Hogan fortæller hvordan forhørslederne overvejede at true de muslimske fanger med hunde, men at de opgav tanken, fordi det var i strid med Genevekonventionen.

 Hogan beskriver  hvordan en soldat fik en kraftig overhaling, fordi han ved en enkelt lejlighed fik en fange til at sidde på knæ med armene strakt ud foran sig. Hvorpå Cris Irvine, lederen af afhøringscentret, staks tog telefonen og ringede til den ansvarlige soldat med ordene: 

"What the hell are you doing? - " Hvad fanden har du gang i ?"

Ingen af disse oplysninger, der afgørende svækker påstanden om at danske soldater har afleveret fanger til mishandling, er medtaget i "Den Hemmelige Krig

Man må stille redaktionen for DR-dokumentaren, - og filminstruktør Christoffer Guldbrandsen det sprøgsmål, hvorfor man valgte at udelade disse afgørende oplysninger fra Edward Herman, og Chris Hogan ?

 

 

Kilde: Nyhedsavisen  fredag den 26. januar 2007.

  

         Lars Fogt og Simon Andersen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810