04.02.2021

Asylbehandling ud af Europa

Forfatter:

Mattias Tesfaye (S) vil samarbejde med Norge og Storbritannien om at få etableret modtagecentre uden for landene.

Tesfaye bekræfter, at der allerede er en dialog i gang om et nyt asylsystem, hvor asylbehandlingen skal flyttes ud af Europa.

I Storbritannien har et lækket dokument vist, at regeringen var ved at undersøge en lignende mulighed med centre i eksempelvis Moldova, Marokko og Papua Ny Guinea.

Planen om modtagecentre uden for EU hører til blandt Socialdemokratiets valgløfter.

Regeringen har  ønske om, at landene ikke bare skal stå for asylbehandlingen. De skal blandt andet stå for, at de afviste asylansøgere bliver sendt hjem.

Kilde: Jyllandsposten - Ritzau 31-01-2021

Seneste INDSIGT-UDSYN

Den seneste udgave af INDSIGT-UDSYN er sendt ud til vores abonnementer og medlemmer. Du kan læse den forrige.