26.01.2007

Tyrkiet , et ikke vestligt land.

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Tyrkisk hykleri efter mordet på Hrant Dink

 

 

Mordet på den armensk-tyrkiske journalist Hrant Dink, er atter et bevis på, at Tyrkiet  ikke er et vestligt land. Det bør derfor aldrig blive medlem af det Europæiske Fællesskab, hvor den sekulære stat er en selvfølge.

 Tyrkiet er ifølge forfatningen en sekulær stat,  - men også kun ifølge forfatningen. I den daglige forvaltning, undertrykker man det kurdiske mindretal på det groveste.

 Man retsforfølger kurdiske borgmestre, journalister, og forsøger at lukke tv-stationer og andre formidlings-kanaler for det kurdiske folk. Selv det kristne mindretal i Tyrkiet har meget svære vilkår.

 Den tyrkiske regering afviser enhver påstand om, at Tyrkiet  har forvoldt folkedrab på Det Armenske Folk. Det er en dokumenteret grufuld kendsgerning.

Alene derfor, må Tyrkiet forblive udenfor det pæne selskab.

 Hrant Dink, blev for to år siden  dømt for såkaldte `anti-tyrkiske` udtalelser. I henhold til en  paragraf i den tyrkiske straffe-lovgivning, der er en skamplet for enhver fri nation.

Et sådant land, hører ikke til i EU-samarbejdet.

Dink var en stemme for det armenske folk, derfor blev han myrdet.

For ministeriet Fogh Rasmussen, der sætter det frie ord højt, må en blokering af tyrkisk EU- medlemskab derfor være en oplagt opgave!!!

 Den store spanske avis ABC har følgende kommentar til mordet på Hrant Dink.

 Det hjælper ikke meget, at den tyrkiske premierminister Recep Tayyip Erdogan, fordømmer mordet og betegner det som et atentat, der truer demokratiets stabilitet i det tyrkiske samfund.

Nu er det på tide, at Tyrkiet – som ønsker at blive betragtet som et virkeligt demokrati – går videre end denne gestus, som uanset hvad, man kan sige om den, udlukkende er bestemt for et vestligt publikum.

 I stedet må man gøre det, som demokratisk anstændighed tilskriver, nemlig at afskaffe den berygtede lov nr. 301, som gør den tyrkiske identitet til en farlig cocktail af etnicitet og religion.

 

  

Kilde: dato tirsdag den 23. januar 2007.

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810