18.01.2007

Skarp iagttagelse

Karen Jespersen om muslimernes livssyn

Karen Jespersen sætter fingeren på væsentlige punkter i muslimernes livssyn. Hør godt efter fødselaren!!!

I anledning af Karen Jespersen´s  60-årsdag, har Nyhedsavisen  bragt et interview, hvor Karen Jespersen fortæller om de problemer hun ser i forbindelse med den store islamske indvandring til det sekulære danske samfund.

Karen Jespersen har det samme synspunkt om religion som Thorvald Stauning, der altid svarede på spørgsmål om religion, " at det tilhører privatlivet".

Underforstået, at Statens lovgivning skulle bygge på sekulær grund.

Til interviewet med Leny Malacinski siger K. Jespersen, at det bekymrer hende, at en muslimsk kvinde ikke må gifte sig med en kristen mand, medmindre han konverterer.

"Omvendt kan en muslimsk mand sagtens gifte sig med en ikke muslimsk kvinde.

Når man siger, at manden skal være muslim, er det fordi, det er manden der i gåseøjne ejer børnene.

En vigtig grund til at vi har fået skabt det danske samfund er, at vi har taget opgøret med de reaktionære kræfter i kristendommen.

Hele Europa´s skabelse har været én lang kamp for det sekulære samfund.

På spørgsmålet fra Lene Malacinski: "Er det på bekostning af åndeligheden?

"Nej, for du har stadig større frihed til at dyrke din religion i Europa end i de muslimske lande. Der er vantro noget af det værste, du kan være, især blandt radikale muslimer. Man er ikke ligeværdig.

Når man ikke må gifte sig med ikke muslimer, er det fordi man ringagter kristendommen. Man vil ikke have, at muslimske børn opdrages af en kristen mand.

Det er ikke selve traditionen mod, jeg er imod. Det er den foragt, der ligger for andre religion er, hele holdningen som vi også ser smitte af på skolebørn, der chikanerer deres ikke-muslimske klassekammerater.

Hvis man uden diskussion accepterer, at kvinder kun må gifte sig med mænd, der konverterer, så blåstempler man hele det syn på andre religioner.

Det er dødsensfarligt, og det er noget, der kan ende med forfølgelse af andre religioner."

Kilde: Nyhedsavisen onsdag den 17. januar 2007.

Interview  Leny Malacinski

talerne fra Folkefesterne 2014-2018