06.06.2020

Thulesen: DF vil have Danmark ud af EU

Forfatter:

Morten Messerschmidt har allerede købt internetdomænet dexit.dk. Klar når dagen kommer.

Dansk Folkepartis officielle politik er, at Danmark skal ud af EU.

Det fastslog partiformand Kristian Thulesen Dahl fredag i sin grundlovstale. Hidtil har DF-formanden forholdt sig afventende, og det har været uklart, om han ville anbefale en folkeafstemning om et dansk EU-exit, fordi han ville afvente Storbritanniens brexit-aftale med EU.

Men nu skærer Thulesen Dahl igennem med et budskab om, at Danmark skal »gøre sig fri« af Den Europæiske Union og i stedet for et fuldt medlemskab bør gå efter en aftale som Norge eller Storbritannien. Han mener, at EU benytter coronakrisen til en yderligere omklamring og undergravning af det danske demokrati.
»Derfor ønsker vi, at Danmark får en anden tilknytning til de andre europæiske lande,« sagde Kristian Thulesen Dahl i talen og tilføjede:

»Hvis briterne får en god løsning, bør vi i Danmark gå samme vej. Ellers må vi se Norges vej. Frihandel uden den politiske union er vores mål. Vejen dertil kan vi diskutere,« sagde Kristian Thulesen Dahl.

Kilde: JP Indland 06-05-2020 " Thulesen i markant kursskifte: DF vil have Danmark helt ud af EU"

Mosbjerg Folkefest 2021

Bestil bøger her - fra