15.01.2007

Klart svar.

Forfatter: Poul Vinther Jensen.

En modig Karen Jespersen giver venstrtefløjen klar besked.

Dine kritikere siger jo, at det netop er dig, der har fået noget galt i halsen. At du har taget hele rejsen over til den borgerlige fløj i dansk politik, især med dine krav om stram udlændingepolitik. Hvordan forklarer du det ?

Orla Borg, i et interview med Karen Jespersen i Morgenavisen Jyllands-Posten, søndag den 14. januar 2007.

Karen Jespersen svarer:

" For mig er det fuldstændig uforståeligt, at det skulle være specielt progressivt at være imod den stramme udlændingepolitik og ligge under for frihedsfjendske og kvindeundertrykkende værdier, bare fordi de kommer fra grupper af indvandrere.

Og her skiller vandene for alvor.

Jeg er helt med på, at når vi taler om indvandrere - også om dem med muslimsk baggrund - skal vi være imødekommende, åbne og have forståelse for, at det er en stor omstillingsproces for dem at komme til Danmark.

Jeg mener grundlæggende at indvandring er positivt.

Men det er helt afgørende, at vi bekæmper tendenser til muslimske parallelsamfund og islamistiske kræfter, der trækker indvandrene i retning af at vende det danske samfund ryggen."

"Hele denne debat om radikal islam handler grundlæggende om, hvad det vil sige at være humanist i det moderne samfund.

Så længe Socialdemokratiet og venstrefløjen ikke kan se truslen fra islamisterne, kommer de til at modarbejde de værdier, de siger, de står for."

Kilde: Morgenavisen Jyllands-Posten, søndag den 14. januar 2007.

Interview af Orla Borg

talerne fra Folkefesterne 2014-2018