05.01.2007

Brandvarmt problem.

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Smid dog brandstifterne og deres familier ud, hr. Biedermann

 Igennem de seneste 20 år har Gellerupparken i Århus-forstaden Brabrand, været et multietnisk område med store problemer af enhver art. Århus Kommune, har gentagne gange sat nye integrations-projekter igang, - og hævdet, at nu ville bebyggelsen komme ind i en positiv gænge.

 Sådan er det ikke gået.

De fleste danskere, der var bosat i den ellers smukt beliggende bebyggelse, med de bedste lejligheder, er fraflyttet bebyggelsen.

Gellerup-parken er idag en Ghetto, med en stor lokal-skole, hvor der idag ikke er en eneste dansk elev. Men problemerne er der stadig. 

Onsdag den  3. januar skriver gratisavisen dato følgende under overskriften "Mange brande i Brabrand"

 " Antallet af ildebrande i Gellerupparken i Brabrand blev på hele 180 sidste år - langt flere end det hidtil har været fremme, skriver Århus Stiftstidende.

Ved nytårsparolen hos Århus Brandvæsen fortalte beredskabschef Jakob Andersen, at påsatte brande ikke kun plagede områdets beboere i slutningen af året. 

Antallet af ildspåsættelser blussede op til over 60 i løbet af november og december, viser en årsopgørelse fra brandvæsenet. De fleste af årets 180 udrykninger har drejet sig om afbrændte biler, knallerter, tilrettelagte bål og ildspåsættelser i kældre og opgange i Toveshøj og Gellerup-parken.

 De værste var de over 60 antændinger, som skete i opgange og kældre i slutningen af året, fordi de udgjorde en risiko for beboerne. I sensommeren måtte brandbiler køre med politieskorte til Gellerup-området efter angreb fra unge."

 

 Kilde: dato onsdag den 3. januar 2007.

Seneste INDSIGT-UDSYN

Den seneste udgave af INDSIGT-UDSYN er sendt ud til vores abonnementer og medlemmer. Du kan læse den forrige.

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller få alene INDSIGT-UDSYN tilsendt.

Du kan også vælge at støtte vores arbejde økonomisk.

Du tegner abonnement her

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810