04.01.2007

Saddam Hussein´s henrettelse.

Henrettelsen bringer måske Iran fra asken og i ilden.

Debatten om dødsstraf er i øjeblikket noget der bliver kommenteret en del rundt om i Verden.

Jeg hører til dem der har den opfattelse, at en person kan foretage sig så mange grusomheder, at man i respekt for alle de liv der er gået tabt, kun kan idømme den strengeste straf dødsstraffen.

Aktuelt, er det henrettelsen af Iraks  tidligere præsident Saddam Hussein.

Her er der tale om en despot, der aldrig har brugt 1. minut på at spekulere på sine modstanders retssikkerhed. Der var over 140 forseelser i den irakiske straffelov, der kunne give dødsstraf. Den blev brugt i overmål.

Saddam Hussein, brugte dødssraffen, - med eller uden rettergang!!

Han gav ordre til masse-henrettelser, han gav ordre til giftgas-angreb på over 5.000 kurdere i byen Halbdja, heraf mange sagesløse børn.

Men nu er han væk fra denne verden. Imorgen er det hans halvbror der står for tur.

Men henrettelsen af Saddam Hussein, har fået et trist efterspil, med det skjulte kamera, hvor shia-muslimske tilhængere skændede fuldbyrdelsen af dødsdommen, ved at råbe Muktada Al-Sadr.

Lederen af den shia-muslimske del af Irak, der hvis, de får magten vil omdanne Irak til et religiøst despoti. Det er det værste der kunne ske.

Herom skriver den østrigske avis Der Standard følgende under overskriften

"Saddams bødler råbte ikke på frihed og demokrati "

" At Washington kalder henrettelsen en milepæl på Iraks vej mod demokrati, er en ren hån. Hvilket demokrati er det - et pøbeldemokrati?

Henrettelsen var et nyt lavpunkt for det Irak, som i dette øjeblik tegner sig som efterfølgeren for Saddams Irak.

Med disse scener må der være gået et lys op for mange amerikanske politikere.

Det var ikke ´frihed`og `demokrati`, der blev råbt, da Saddam blev ført i døden, men navnet Muktada Al-Sadr, ham som USA har en arresttationsordre på, Mahdi-hæren hersker.

Iraks i forvejen  nervøse sunnitiske naboer vil blive bestyrket i den opfattelse, at et shia-styre  af den mest yderligtgående form er ved at brede sig. Saddam, engang bolværket mod den iranske islamiske revolution efter 1979, og nu sendt ad helvede til med Muktadas forbandelse.

Det var lige, hvad regionen havde brug for."

Kilde: dato onsdag den 3. januar 2007.

Liberalfacismen>>>

DANSK KULTUR I KORTE TRÆK>>>