04.02.2020

Borgerforslag om mærkning af halalcertificerede varer

Forfatter:

Støt det!

"Jeg foreslår at det gøres lovpligtigt at mærke varer og ydelser, der er halalcertificerede og som produceres eller har oprindelse i Danmark.

Danske importører skal ligeledes, i tilfælde af halacertificering er foretaget i udlandet, mærke varer/ydelser som importeres og sælges til forbrugere/borgere i Danmark.

I tillæg til de varer og ydelser, som produceres eller har oprindelse i Danmark, ønskes en kontrol med og afklaring af, hvem der kan få bemyndigelse til at halalcertificere varer og ydelser.

Loven skal sikre, at der kan føres kontrol med de instanser, som har bemyndigelsen og pengestrømmen.

Der skal arbejdes på at, certificeringen af varer og ydelser med oprindelse i Danmark, kan foregå i modtagerlandene, for egne midler til egne borgere/forbrugere, således at danske borgere og forbrugere ikke belastes og misbruges i forhold til denne udanske, religiøse praksis."

Læs mere her >>>

Bestil bøger her - fra