06.01.2007

Virkelighedens Verden.

Europa tør ikke stille muslimerne stolen for døren

Igennem de seneste 5-6 år,- det vil sige siden George W  Bush blev valgt som præsident for De Forenede Stater, har en ukritisk anti-amrikanisme hærget store dele af den vestlige verden.

Det til trods for, at USA,- når det kommer til stykket er den vestlige verdens garant fred, frihed ,- og sikkerhed.

Det glemmer man jævnligt rundt om i de europæiske og vestlige regerings-kontorer.

Krigen i Irak, er et godt eksempel, her sidder de store europæiske lande som tilskuere, ja,  de tillader sig ovenikøbet at kritisere USA  for deres farlige og dyrkøbte færd i Irak.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen, har herhjemme fastlagt en kurs vi som nation kan være bekendt.

Vi er en del af styrkerne i Irak og Afghanistan. Vi er en respekteret nation hos den amerikanske administration.

Den danske venstrefløj incl. Det Radikale Venstre og Socialdemokratiet, skøjter rundt i manegen som nogle umodne størrelser, der bare vil have fred

De ønsker ikke at se den konkrete virkelighed, -der hvor der er ufred, nød og elendighed. De har ikke nogen dagsorden, der kan løse problemerne, de taler om FN, dette magtesløse organ, der ikke formår noget som helst, når der er krudt og kugler i luften.

Det er der ved at være på det Afrikanske Horn. Men her er der ikke nogen der skal ind og blande sig. USA har de fornødne midler, men kan jo ikke passe på hele verden. De europæiske lande kommer der ikke nogen hjælp fra.

Man "hygger sig i smug"

Dette problem skrev La Times , Los Angeles en ledende artikel om den 26. december, under overskriften "Tik,tik, tik"

" - Somalia er en bombe, der er ved at eksplodere. Washington ved det, men har ingen gode politiske handlemuligheder. Kunne Bush have forhindret det? Selvfølgelig. Men prisen for at gøre det var uacceptabelt høj - for administrationen, det amerikanske folk, for Europa og for FN.(...)

USA kunne have støttet den mindst slemme af krigsherrerne - en menneskeretsovertræder, selvfølgelig - og håbet på at diktaturet blev bedre end anarkiet:

At `vores krigsherre ville vise sig at være til at håndtere, og at han i sidste ende ville blive tvunget til at afholde valg og trække sig tilbage til Florida. Den velafprøvede model har med rette fået et dårligt ry.

Vi kunne også have besat landet - hvis der var nogen, der havde ønsket det, og hvis vi ikke havde haft så travlt med at lave Afghanistan og Irak om.

USA kunne også have bedt FN om at sætte landet under administration.(Det er midlertidig kolonialisering under et pænere navn.)

Men hvem ville frivilligt have budt ind med tropper og penge til en sådan operation?

En korrekt diagnose er første skridt, men når det kommer til fejlslagne stater, er kuren mere omstændig."

Kilde: Dagbladet Information onsdag den 27. december 2006.

Seneste INDSIGT-UDSYN

Den seneste udgave af INDSIGT-UDSYN er sendt ud til vores abonnementer og medlemmer. Du kan læse den forrige.