30.12.2006

Irak.

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Hvor går Irak hen efter Saddam???

 

 Året 2006, er ved at være ved sin afslutning. 

Det blev det år, hvor krigen i Irak kom til at præge den internationale debat i meget stort omfang. Situationen i Irak er på ingen måde blevet bedre for det irakiske folk. Om det er muligt at ændre på dette, er der ingen der kan forudsige. 

Men hvis koalitions-styrkerne med USA som den bærende kraft, begynder at trække deres styrker hjem,- da vil det åbne op for et helt nyt magt-kapitel, som den vestlige verden vil komme til at betale en meget høj pris for. 

Det sker forhåbentlig ikke.

Den amerikanske præsident Bush går tværtimod med planer om at udvide de amerikanske styrker.

Det er stærkt gjort, - og klogt gjort, - også i en tid, hvor alle papir-krigerne rundt om i verden plæderer for det modsatte. 

Den 7. december havde Die Zeit en ledende artikel, der må kunne give stof til eftertanke rundt om i magt-centrene i Vesten.

Die Zeit skriver følgende:

" Da amerikanerne flygtede ud af Vietnam i 1973, var krigen afgjort. Den strategiske situation i den kolde krig forblev dog uændret.

Hvis amerikanerne snart trækker sig ud af Irak, er følgerne af krigen uforudsigelige. Sandsynligvis fremmer en tilbagetrækning borgerkrigen yderligere. Massemord, tredeling af landet og destabilisering af hele regionen er mulige konsekvenser. 

En sejrsberuset al-Qaeda-bande vil først nu rigtigt kunne føre sin terror til Europa og Amerika.

Følgerne af et nederlag kan derfor også blive mere alvorlige end dengang i Vietnam. Om man skal trække sig ud eller blive, er derfor et valg mellem pest og kolera "

  

Kilde: Dagbladet Politiken lørdag den 9. december 2006.

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810