25.12.2006

Vi hilser dig Pascal.

Pascal filosoferer videre

Den franske filosof Pascal Bruckner siger i interviewet med Jørgen Ullerup fra Morgenavisen Jyllands-Posten den 22. december nogle sandheder, der ikke har haft nogen præferance i den offentlige debat i Danmark. Til Muhammed-tegningerne i JP siger han følgende:

" Selvfølgelig var tegningerne udtryk for mangel på respekt. Men det er glimrende at provokere. Man skal blot se på kristendommen, som bliver lattererliggjort hver eneste uge i alle aviser.

Jesus optræder konstant i reklamerne - f.eks. i form af Jesus, der på korset råber, at han har brug for et søm hurtigt, fordi han er ved at glide, eller Moses,  der i badet ikke kan finde sin sæbe og deler vandet i to som Det Røde Hav for at finde sæben på den anden side.

Der er tradition i Europa for at latterliggøre religion, som man ikke må røre ved, hertil. Jeg gjorde grin med Dalai Lama i en bog og kaldte ham for komplet idiot.

Det førte ikke til nogen dødsdom.

Derimod sendte han sin sekretær hen til mig for at invitere mig til at diskutere med den besked, at vores fjender styrker os"

Nej, Pascal Bruckner har ikke meget til overs for feje politikere og dagblads-redaktører,- dem er der nogle stykker af i Danmark, -ingen nævnt,- og ingen glemt!!

Pascal Bruckner siger i denne forbindelse følgende til Ullerup´s interview:

"Det er frygteligt at se, at ytringsfriheden tilsyneladende er demokraternes værste fjende. Lederne valgte at kapitulere.

Hvis man havde haft tilsvarende forbehold over for karikaturtegninger om den kristne kirke, ville vi stadig leve i inkvisitionen.

For 100 år siden var kampen mod kirken ekstremt voldsom. Men man tør ikke gøre det samme med islam "

Kilde: Morgenavisen Jyllands-Posten/ Kulturweekend, fredag den 22. december 2006.

Interview Jørgen Ullerup.

Seneste INDSIGT-UDSYN

Den seneste udgave af INDSIGT-UDSYN er sendt ud til vores abonnementer og medlemmer. Du kan læse den forrige.