24.12.2006

Sekulær vinkel.

Pascal Bruckner fra Frankrig har fat i noget rigtigt - ligesom Den Danske Forening

Men vi er omgivet af tossegode mennesker med døve ører.

" Alle ved, at tørklædet ikke er neutralt. Det er et instrument, som bruges til at få kvinderne til at skamme sig, hvis de viser deres hår. Det indbærer, at kvindens ansigt er en kønsdel, at hendes hår er satanisk. I yderste fald er enhver kvinde, der går uden tørklæde, en luder.

Det var det der skete i skolerne.

De muslimske piger, der ikke bar tørklæde, blev fornærmet af de andre, indtil forbudet blev gennemført.

Derfor er det vigtigt ikke at slække en millimeter på vore principper. Loven er den samme for alle, hvad enten man er sikh, hindu, muslim, buddhist, kristen eller ateist.

Der skal ikke gælde specielle regler for muslimer.

Muslimske drenge og piger skal uddannes på samme skoler og behandles på samme hospitaler som alle andre.

Svømmehaller skal ikke deles op mellem drenge og piger. Der skal ikke være plads til diskrimination, hverken positiv eller negativ. Det er nødvendigt, at muslimer accepterer, at Guds love er underlagt samfundets love. Gud står ikke over samfundet. Det princip står ikke til forhandling."

Pascal Bruckner (fransk filosof)

Kilde: Interview med korrespondent Jørgen Ullerup Morgenavisen Jyllands-Posten

Kulturweekend. fredag den 22.december 2006.

Seneste INDSIGT-UDSYN

Den seneste udgave af INDSIGT-UDSYN er sendt ud til vores abonnementer og medlemmer. Du kan læse den forrige.