18.12.2006

Jøders vilkår i Danmark og Europa.

Den Danske Forenings krystalkugle har også forudset dette.

Forsiden af Morgenavisen Jyllands-Postens søndagsudgave 17. december, viser et stort billede af "Krigszonen Nørrebro", lige under, en overskrift der lyder:"Danske jøder udsættes for chikane".

Her skriver Kristoffer Pinholt (JP) bl.a:

"De internationale spændinger mellem jøder og muslimer afspejler sig i det danske samfund. Danske jøder føler sig intimideret af muslimer og er bange for at vise deres identitet, når de går på gaden i København.

Jødiske forældre fravælger at sende deres børn til folkeskoler, der har mange elever med muslimsk baggrund, og foran den jødiske synagoge i København beder vagterne de deltagende jøder om at fjerne kalot og davidsstjernen, inden de begiver sig ud på gaden igen."

Ifølge Jacques Blum, der er talsmand for Det mosaiske Troessamfund," er der blandt jøder en frygt for den muslimske minoritet. De frygter at blive chikaneret fysisk og verbalt."

Den palæstinensiskfødte imam Abu-Laban mener, at der er gået inflation i jødernes frygt for muslimer!!

Men Jacques Blum er af en anden opfattelse.

Til JP-Indblik siger han."Vi mærker, at tiderne har skiftet, når vi skjuler Davidsstjernen under trøjen eller lægger kalotten ned i lommen. Tidligere var det mere eller mindre risikofrit at vise jødiske symboler."

Det er en  meget trist udvikling Danmark her er ude for, - men, det var til at forudse i midten af 80erne, da den muslimske indvandring tog fart.

Den Danske Forening, har lige siden  advaret imod den udvikling, og bl.a gjort opmærksom på, at det ville udsætte de danske jøder for forfølgelse.

Det måtte vi høre en del for dengang, bl.a. fra en del fremtrædende jøder, der imellem linierne antyede, at Den Danske Forening var fremmedfjendsk, med et nationalistisk syn, der ikke tålte minoriteter overhovedet.

Foreningen´s daværende formand, professor.jur.dr.Ole Hasselbalch, har flere gange forsøgt at få de fremtrædende jøder til at indse den reelle fare ved den massive islamiske indavandring, men blev hver gang mødt med en foragtende afstandtagen, bl.a. fra fhv. minister Arne Melchior.

Men nu er skaden sket.

Med over 200.000 personer fra den isalmiske kulturkreds i Danmark, har det lille jødiske samfund i Danmark, på ca 6.000 personer, hvoraf ca 80% er bosat i København, ikke mange muligheder for at manifestere sig.

Men det er ikke blot i Danmark denne triste udvikling er igang.

Jeg er selv berørt af det.

Til sommer begynder mine to kære dansk/jødiske børnebørn skolegang i et nyopført jødisk center i München-centrum.

Her er fra starten skarp bevogtning af hele centret, inde og ude. At sende disse to dansk/jødiske børn til den nærliggende offentlige skole, ville være risikabelt og uansvarligt.

Det er nye tider i Europa.

Kilde:Morgenavisen Jyllands-Posten/Indblik Kristoffer Pinholt, søndag den 17. december 2006.

Seneste INDSIGT-UDSYN

Den seneste udgave af INDSIGT-UDSYN er sendt ud til vores abonnementer og medlemmer. Du kan læse den forrige.