18.12.2006

Følg USA!!

USA løber ikke fra sit ansvar i Irak, mens den danske venstrefløj for længst har stukket halen mellem benene.

Alt imens den danske venstrefløj, incl. Socialdemokraterne og Det Radikale Venstre, taler om en tilbagetrækning af de danske styrker i Irak, - uden at komme med noget ansvarligt og bæredygtigt alternativ,- er der ved at være politisk opbakning for en forøgelse af de amerikanske styrker.

En delegation fra USA´s Kongres, der i disse dage aflægger besøg i Irak, foreslår en forøgelse af de amerikanske styrker med 15.000 til 30.000 soldater, for at bringe stabilitet til det krigshærgede land.

Ifølge senator John McCain, der formentlig vil være at finde blandt de politikere, der søger opstilling som præsidentkandidat for Republikanerne ved valget i 2008, "er situationen i Irak meget alvorlig".

Den nuværende amerikanske styrke, er på 140.000 mand.

Formålet med forøgelsen er, at forstærke sikkerheden i Bagdad og sætte mere ind på at træne irakiske sikkerhedsstyrker, så de kan overtage sikkerhedsansvaret.

Det tjener USA til ære, at man påtager sig yderligere forpligtigelser i en konflikt, der har stor betydning for freden i Mellemøsten, - og for energi-forsyningen til hele det øvrige Vesten.

FN, og de øvrige europæiske lande kan Koalitionen ikke regne med.

Det er kun i fhv. udenrigsminister Mogens Lykketoft´s fantasier den slags naive håb finder fodfæste.

Hvis USA gør alvor af udvidelsen af styrken i Irak, bør ministeriet Fogh Rasmussen derfor uden noget hensyn overfor den danske vesntrefløj, følge den amerikanske beslutning ved ved procentuelt at øge den danske tilstedeværelse i Irak.

Det vil være ansvarlig handling i Danmarks navn.

Kilde: 24-timer fredag den 15. december 2006.

Seneste INDSIGT-UDSYN

Den seneste udgave af INDSIGT-UDSYN er sendt ud til vores abonnementer og medlemmer. Du kan læse den forrige.