02.08.2004

Marianne Jelveds selvmål

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Og et velment råd til Dansk Folkeparti

Det Radikale Venstres og SFs pres på Socialdemokraterne vedr. Europarådets kritik af Danmarks udlændingelov fik  søndag aften en afklaring.

Socialdemokraternes leder, Mogens Lykketoft, tilkendegav klart og tydeligt på TV1, at  den omstridte 24-årsregel for indgåelse af ægteskab med en udlænding forbliver intakt.

Det vil ifølge Mogens Lykketoft være tilfældet uanset hvilket af de store partier, der sidder i regering efter et valg.

Det vil sige, at Det Radikale Venstre kan vælge enten at tilbagekalde de ultimative krav om ændring af 24-årsreglen plus tilknytningskravet, eller at stå udenfor et regeringssamarbejde med Socialdemokraterne.

For et parti som Det Radikale Venstre, der helt oprigtigt mener, at de i de seneste 99 år har siddet inde med fornuften og den højeste oplysning sammen med Dagbladet Politiken, må det være et slag i ansigtet, at Mogens Lykketoft vælger at stå fast på virkelighedens politiske realiteter.

Marianne Jelved er i dag, mandag, også noget spag i stemmen. Hun siger følgende til Ritzau:

”Vi er nødt til at forholde os til kritikken om Danmarks manglende overholdelse af menneskerettighederne – det er det, der er hele årsagen til diskussionen her i sommerens løb. Jeg mangler stadig væk et svar fra Socialdemokraterne på den kritik, der ligger i rapporten.

Det har jeg ikke fået endnu”.

Jo, det fik Marianne Jelved søndag den 1. august  2004 i TV1!

Her gav partileder Mogens  Lykketoft hende ren besked. Der bliver ingen ændring af 24-års-reglen og tilknytningskravet!!

Hvis Marianne Jelved skal stå ved sine egne udmeldelser, bliver det nogle ’sure kål at spise.’ Hun har i kraft af sin fundamentalistiske rettighedstænkning sat sig selv og sit parti politisk skakmat.

Det må få konsekvenser for M. Jelved.

Hun har lukket en dør, men ikke åbnet en ny - en farlig vej for et midterparti i dansk politik! 

For Mogens Lykketoft har sagen været nem.

Socialdemokraterne er nemlig i den situation, at hvis de slækker på udlændingeloven - og dermed øger indvandringen til Danmark - går partiet tilbage og mister muligheden for at genvinde regeringsmagten.

Men det er ikke af lyst. Mogens Lykketoft har igennem de seneste ti - femten år ikke haft nogen respekt for de kredse, der advarede imod den massive indvandring.

Han har betragtet dette område som noget perifert, der ville kunne klares med integrationsplaner og store bevillinger.

Den gode Lykketoft er blevet klogere.

Han er en klassisk skolet socialdemokrat, tilmed en politisk begavelse, der har den opfattelse, at det er en uorden, når Socialdemokraterne ikke har regeringsmagten.

Derfor var valgresultatet ved det seneste valg en stor overraskelse for ham og en stor skuffelse.

Trods en stor og flot indsats på det økonomiske område, med Lykketoft i spidsen, så vægtede vælgerne fremmedpolitikken så meget, at Socialdemokraterne tabte regeringsmagten sammen med Det Radikale Venstre.

Denne huskekage sidder fast i Mogens Lykketofts erindring, og han ønsker ikke at gentage den. Han vil nemlig være statsminister i en socialdemokratisk regering så hurtigt som muligt.

Det åbner nye muligheder for Dansk Folkeparti.

Samarbejdet med den nuværende regering har ikke givet alverden. Det skyldtes, at Venstre og Det Konservative Folkeparti ikke har den store vælgertilskyndelse til at stramme yderligere på udlændingeloven.

Det koster ikke de to regeringspartier noget at afvise Dansk Folkeparti, når nye krav bliver fremsat. Det kan Dansk Folkeparti ikke leve af!

Derfor er der ikke mere græs at hente på denne mark for Dansk Folkeparti.

Der vil fremover kun være afvisninger og nådens brød !!!

Det er ikke de to partiers vælgere, der er berørt af de store antal fremmede i Danmark. Det er Socialdemokraternes til gengæld - endda i stærk grad. Det samme gælder for en stor del af Dansk Folkepartis vælgere.

Derfor er opgaven for Dansk Folkeparti nu at få etableret et fornuftigt samarbejde med Socialdemokraterne.

Hvis partiledelsen så kan lade være med at begå den samme brøler, som man gjorde forud for den seneste valgkamp - nemlig på forhånd helt gratis at garantere et bestemt parti sin støtte til en regeringsdannelse, ja da skulle der være en chance for Dansk Folkeparti i fremtiden.

Socialdemokraterne har naturligvis bemærket, at Dansk Folkeparti i mange situationer har sikret den sociale ligevægt. Det har været et sympatisk valg og et klogt valg af Dansk Folkeparti.

Brug disse politiske kort i fremtiden.

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810