14.12.2006

Et spørgsmål til redaktionschef Simon Andersen, Nyhedsavisen.

Redaktionschefen der ikke forstod ironi og karikatur.

Administrerende  direktør for Arla, Peter Tuborgh, har for en uge siden holdt et foredrag på Handelshøjskolen.

Her oplyste mejeri-direktøren, at Arla har tabt 500. millioner kr på grund af Muhammed-krisen.

Ifølge Nyhedsavisen den 7. december siger Peter Tuborgh bl.a:

"Jeg vil ikke blande mig i, hvad Jyllands-Posten gør. Det er avisens opgave at debattere ting, som de eller omgivelserne finder relevante. Og ud fra det perspektiv var det givetvis relevant at diskutere, hvordan man forholder sig til religion"

Det er altid noget, at en dansk erhversleder sætter ytringsfriheden højere end et forøget overskud. At Arla-koncernen  er blevet ramt af et tab på 500 millioner kr, er naturligvis trist for virksomheden.

Men Arla-ledelsen, gør klogt i at hensætte midler til nye Muhammed-kriser. Dem vil der naturligvis komme flere af, jo flere muslimer der sætter bo i Europa og Norden.

I forbindelse med Peter Tuborgh´s besøg på Handelshøjskolen, skriver Nyhedsavisen, at Peter Tuborg mener, at Nyhedsavisen gjorde ret i at omtale DF - ungdom´s Muhammed-tegninger udstyret med kamelkrop og ølpukler.

Alt andet ville ifølge Peter Tuborgh ha`knægtet ytringsfriheden

Ifølge direktøren, havde DF-tegningerne ikke samme gennemslagskraft.

Det er faldet i god jord på Nyhedsavisens og redaktionschefen glæder sig over Tuborgh´s udtalelser.

Redaktionschef Simon Andersen siger i den forbindelse frejdigt følgende:

"Arla var utilfreds med offentliggørelsen af tegningerne i Jyllands-Posten. Det er positivt, at Peter Tuborgh kan skelne mellem at offentliggøre nogle tegninger for at håne og for at afdække nogle vigtige samfundsforhold."

Jeg vil stille redaktionschef Simon Andersen det sprøgsmål:

Hævder De, - og fastholder De, at Morgenavisen Jyllands-Posten bragte Muhammed-tegningerne, for bl.a "at håne" den islamiske kulturkreds, - og herboende muslimer?

Kilde: Nyhedsavisen torsdag den 7. december 2006.

Seneste INDSIGT-UDSYN

Den seneste udgave af INDSIGT-UDSYN er sendt ud til vores abonnementer og medlemmer. Du kan læse den forrige.