09.12.2006

Baker-rapporten.

Intensionerne virker rigtige. Men vi har at gøre med muslimske lande, så???

Baker-rapporten, har givet genlyd rundt om i den internationale presse.

Alle har en mening om krigen i Irak, - men kun ganske få tør og vil gøre noget ved problemet.

Bush-administrationen, har handlet så godt det er muligt, med bl.a. Storbritannien og Danmark som koalitionspartnere.

Men Baker-rapporten løser ikke det afgørende problem,- nemlig at der er for få styrker tilstede i Irak - hvis man skal kunne hamle op med de mange millits-grupper der kæmper imod koalitionsstyrkerne, - og imod hinanden.

Det har den store spanske avis ABC beskrevet på sin egen måde under overskriften " At hænge en bjælde på katten". Her står følgende:

"Det er som i fablen om musene:

Det eneste, rapporten ikke fortæller, er, hvem der skal hænge bjælden om halsen på katten. Alle anbefalingerne er på papiret fornuftige og forståelige, men de ville virke bedre, hvis de kunne anvendes under andre omstændigheder.

Men den krise, som USA skal håndtere i Irak, er en situation, hvor næsten alle de ´klassiske opskrifter´ har været fuldstændig nytteløse.

Det omfang af vold og tab, som USA´s fjender er parate til, overstiger voldsomt tærsklen for, hvad der kan accepteres af et vestligt samfund.

Efter to års krig står det klart, at en regering, som på demokratisk vis skal svare på bekymringerne hos en offentlighed, der er følsom over for både egne og andres lidelser, ikke har nogen lette svar på udfordringerne fra fanatikere, som gerne vil både  og dræbe, eller begge dele på én gang."

Kilde: dato fredag den 8. december 2006.

Seneste INDSIGT-UDSYN

Den seneste udgave af INDSIGT-UDSYN er sendt ud til vores abonnementer og medlemmer. Du kan læse den forrige.