05.12.2006

Nykredit vil tilbyde sharialån

Forfatter: Harry Vinter

14,7 millioner muhamedanere i Europa?

Dagbladet Børsen oplyser 5/12, at realkreditinstituttet Nykredit undersøger mulighederne for at tilbyde såkaldte sharialån til det voksende antal muhamedanere i landet.

Denne låneform har allerede stor udbredelse i blandt andet Storbritannien.

Mohamed Boulif fra Al Maalya Global Islamic Finance i Bruxelles skønner, at der bor 14,7 millioner muhamedanere i Europa.

Sharialån respekterer islams forbud imod rente.

Låntagningen foregår på den måde, at banken helt eller delvist køber den ønskede bolig, hvorefter låntageren betaler husleje til banken indtil lånet er indfriet. Boligen tilhører da låntageren.

Kommentar:

Der findes ingen opgørelser over antallet af muhamedanere i Europa og det er altid interessant at blive præsenteret for et kvalificeret skøn.

Islam tillader ikke renteberegning, men enhver kan sige sig selv, at der indgår en skjult rente i den husleje, som låntager betaler til banken.

Seneste INDSIGT-UDSYN

Den seneste udgave af INDSIGT-UDSYN er sendt ud til vores abonnementer og medlemmer. Du kan læse den forrige.