12.05.2019

Gatestone:

Forfatter:

Den Europæiske Union giver næring til ustabilitet og terrorisme i Mellemøsten

Seneste analyser og kommentarer

Den Europæiske Union giver næring til ustabilitet og terrorisme i Mellemøsten

af Naomi Linder Kahn  •  11. Maj 2019

 • Målet for Det Palæstinensiske Selvstyre er øjensynlig at annektere disse områder og bringe dem under Selvstyrets kontrol som et led i dets større plan om en ensidig dannelse af en palæstinensisk stat. Denne plan blev offentliggjort i 2009 i et officielt dokument fra Selvstyret, skrevet af daværende premierminister Salam Fayyad; siden offentliggørelsen er den blevet udført praktisk talt uhindret med hjælp fra massiv, europæisk, økonomisk støtte, i en overtrædelse af Oslo-aftalerne og en overtrædelse af international lov. Det skal tilføjes, at denne form for aktivitet er nemmere at præsentere for de internationale mediekanaler og udenlandske velgørere som "humanitær hjælp."

 • Nøglespilleren i disse projekter til ran af jord er Union of Agricultural Work Committees (UAWC). UAWC opretholder tætte organisatoriske og operationelle bånd til Popular Front for the Liberation of Palestine (PFLP), en terrororganisation, som har udført mange dødbringende angreb på Israels borgere – herunder adskillige selvmordsbombeangreb i dette årtusindes første årti. UAWC er hovedsagelig finansieret af europæiske regeringer og nødhjælpsorganisationer samt af Den Europæiske Union (EU).

 • I de senere år, og specielt siden 2013, har palæstinenserne intensiveret deres landbrugsaktivitet som et middel til hurtigt og effektivt at tilrane sig store jordarealer, under dække af humanitær hjælp til landmænd. Denne aktivitet er ulovlig og overtræder de internationale aftaler, som Det Palæstinensiske Selvstyre har underskrevet. Men dette har ikke generet de udenlandske regeringer og organisationer, herunder EU, som fortsat finansierer denne ulovlige aktivitet – samtidig med at man højlydt kritiserer staten Israel.

Billedet: Ulovlige ran af tusindvis af tønder land på Vestbredden, finansieret af Den Europæiske Union under dække af "landbrugshjælp." EU's bidrag fremmer et program til massive jordtyverier, begået af Det Palæstinensiske Selvstyre. (Billedkilde: Regavim)

 

Under dække af "landbrugshjælp" er Det Palæstinensiske Selvstyre i færd med at overtage Area C (det område, som ifølge Oslo-aftalerne er under fuld israelsk jurisdiktion, mens man afventer en fuld fredsaftale, som skal fastlægge endegyldig suverænitet over området for den ene eller den anden part), hjulpet af massiv, europæisk, økonomisk støtte – i en overtrædelse af loven og af de internationale aftaler, som EU har underskrevet.

Fortsæt læsningen af artiklen

Nigeria: Jihad mod kristne

af Uzay Bulut  •  2. Maj 2019

 • Volden er blevet værre siden begyndelsen af 2017 og er nu "lidt anderledes, idet det er en række målrettede angreb på kristne samfund, hvor man forsøger at fordrive landmænd og overdrage land til hyrder" – Nathan Johnson, International Christian Concern, regionschef for Afrika.

 • "Kristne i Nigeria behandles som andenklasses borgere i de tolv nordlige stater, hvor sharialov er implementeret. De er på mange måder gjort til ofre. Kristne piger kidnappes og tvinges til at gifte sig med muslimske mænd. Præster kidnappes med krav om løsesum. Kirker vandaliseres eller ødelægges fuldstændigt" – Nathan Johnson.

 • "Nigerias regering og det internationale samfund... har fra begyndelsen kun gjort lidt for at håndtere situationen. Det manglende engagement er ikke overraskende: De kan ikke en gang anerkende dens rødder, nemlig den intolerante jihad-ideologi. Dødstallet for kristne er derfor blot steget – og det vil sandsynligvis fortsætte med at stige eksponentielt – indtil det tidspunkt, hvor denne realitet ikke alene anerkendes, men også håndteres" -- Raymond Ibrahim, forfatter og mellemøstekspert.

Kristne bliver nedslagtet i Nigeria af fulani og Boko Haram jihadister – og alle virker ligeglade. Billede: Boko Harams leder Abubakar Shekau i en propagandavideo fra Boko Haram i november 2018.

 

Kristne bliver nedslagtet i Nigeria af fulani og Boko Haram jihadister – og alle virker ligeglade.

Den alvorligste forfølgelse af disse forsvarsløse kristne – der udgør halvdelen af Nigerias befolkning – er hovedsageligt sket i den nordlige muslimske del af landet, der regeres af sharialov, og i de stater, der benævnes "Mellembæltet", hvilket er en overgangszone mellem de nordlige og sydlige stater.

Menneskerettighedsorganisationen International Christian Concern (ICC) skriver:

"Fulanikrigere fortsatte i marts måned deres voldelige angreb i hele Nigerias Mellembælteområde. De forhærdede islamiske krigeres brutale angreb spreder en vedholdende frygt blandt Mellembæltets kristne, mens dødstallet fortsætter med at stige... I sidste måned [marts 2019] blev mindst 150 mennesker dræbt.

Fortsæt læsningen af artiklen

EU's hemmelige forståelse med Iran

af Judith Bergman  •  29. April 2019

 • Hovedformålet med Instrument in Support of Trade Exchanges (INSTEX, Instrument til støtte for handelsudveksling) er at sikre, at Europa – og potentielt tredjelande – fortsat kan gøre forretninger med mullaherne i Iran uden at risikere amerikanske afstraffelser for at overtræde de amerikanske sanktioner.

 • EU's udenrigspolitiske chef, Federica Mogherini, synes stærkt optaget af at sikre, at Iran – og Europa – fortsat kan få økonomisk udbytte af den ulovlige, ikke underskrevne og ikke ratificerede atomaftale med Iran. Mogherini har forsikret, at Iran overholder JCPOA. Det gør det ikke. USA's udenrigsminister, Mike Pompeo, har udtalt, under henvisning til dokumenter opsnappet af Israel, at atomaftalen "byggede på løgne" .

 • Intet omfang af menneskerettighedskrænkelser, uanset hvor rædselsfulde de måtte være – eller terrorisme, selv mod landets egne borgere; eller snyd for at opnå leveringsklar, nuklear kapacitet, der kan slippes løs på Israel, på USA og i sidste ende true hele Vesten – synes at kunne afholde EU fra dets kriminelle, hemmelige forståelse med Iran. Europa synes fast besluttet på at vade direkte ind i sin egen udslettelse med vidt åbne øjne.

Den Europæiske Union har forsikret, at Iran overholder atomaftalen (JCPOA). Det gør det ikke. USA's udenrigsminister, Mike Pompeo, har udtalt, under henvisning til dokumenter opsnappet af Israel, at atomaftalen "byggede på løgne." (Foto ved Win McNamee/Getty Images)

 

Den 31. januar kundgjorde Storbritannien, Frankrig og Tyskland en ny betalingsordning, kendt som Instrument in Support of Trade Exchanges (INSTEX, Instrument til støtte for handelsudveksling). Den var udformet med henblik på at bevare den fælles handlingsplan Joint Comprehensive Plan of Action (JCPOA), også kendt som atomaftalen med Iran, efter at USA forlod denne aftale i maj 2018 og genindførte – og udvidede – USA's sanktioner mod landet i november 2018. Hovedformålet med INSTEX er at sikre, at Europa – og potentielt tredjelande – fortsat kan gøre forretninger med mullaherne i Iran uden at risikere amerikanske afstraffelser for at overtræde de amerikanske sanktioner.

Fortsæt læsningen af artiklen

Ildebranden i Notre Dame og det kristne Europas ødelæggelse

af Guy Millière  •  27. April 2019

 • Knap en time efter, at flammerne begyndte at vise sig over Notre Dame – på et tidspunkt hvor ingen kunne give nogen forklaring – var de franske myndigheder hurtige til at melde ud, at branden var en "ulykke" og at "ildspåsættelse kan udelukkes". Bemærkningerne lød som alle den franske regerings officielle erklæringer efter angreb i Frankrig i løbet af det seneste årti.

 • Ildebranden i Notre Dame skete desuden på et tidspunkt, hvor angreb på kirker i Frankrig og Europa breder sig. Alene i 2018 blev mere end 800 kirker angrebet i Frankrig.

 • Kirkerne i Frankrig er tomme. Antallet af præster er faldende, og de præster, der er aktive i Frankrig, er enten meget gamle eller kommer fra Afrika eller Latinamerika. Islam er nu den dominerende religion i Frankrig. Hvert år bliver kirker jævnet med jorden for at skaffe plads til parkeringspladser eller indkøbscentre. Der bygges moskeer overalt, og de er fulde.

Ildebranden, der ødelagde store dele af Notre Dame katedralen i hjertet af Paris, er en uoprettelig tragedie. Selv hvis katedralen genopbygges, vil den aldrig blive som før. (Fotografi taget af Veronique de Viguerie/Getty Images)

 

Ildebranden, der ødelagde store dele af Notre Dame katedralen i hjertet af Paris, er en uoprettelig tragedie. Selv hvis katedralen genopbygges, vil den aldrig blive som før. Glasmosaikvinduer og større arkitektoniske dele har lidt alvorlige skader, og egetræskonstruktionen blev ødelagt fuldstændigt. Katedralens spir var et unikt kunstværk. Det blev tegnet af arkitekten Eugène Viollet-le-Duc, der restaurerede bygningsværket i 1800-tallet ud fra dokumenter fra 1100-tallet.

Ud over ildebranden har vandet fra brandslukningen gennemtrængt væggenes og facadens kalksten og svækket dem ved at gøre dem skøre. Loftet er der ikke længere: langskibet, tværskibet og koret har ingen overdækning og er sårbart for dårligt vejr. De kan ikke beskyttes før konstruktionen er blevet undersøgt grundigt, hvilket kan tage flere uger. Tre større dele af konstruktionen (det nordlige tværskibs gavl, gavlen mellem de to tårne og hvælvingen) er endvidere tæt på at styrte sammen.

Fortsæt læsningen af artiklen

Hvornår vil Irans regime omsider bryde sammen?

af Giulio Meotti  •  23. April 2019

 • "Ja, den anklagede flygtede fra et land, hvor deciderede bøller modarbejder videnskab, viden og ekspertise og tyr til konspirationsteorier for at finde en syndebuk for alle problemerne, fordi de godt ved, at det er meget nemmere at finde en fjende, en spion eller en at lægge skylden på end at acceptere ansvarlighed og medskyld i et problem". — Kaveh Madani, en af Irans førende miljøforkæmpere, som for nylig flygtede til London.

 • Trods sin økonomiske krise fortsætter Iran med at forære hundredvis af millioner dollars hvert år til terrorister. "Når man lægger de penge oveni, som gives til andre terrorister, kommer det fulde beløb tæt på en milliard dollars. Lad os lige standse op og tænke over det, for det tåler en gentagelse: Det iranske regime bruger næsten en milliard dollars om året på at støtte terrorisme". — Nathan A. Sales, det amerikanske udenrigsministeriums Ambassador-at-Large and Coordinator for Counterterrorism.

 • Denne bemærkelsesværdige tilbagegang for det iranske styre er ledsaget af nogle usle og undertrykkende love. For nylig idømte Iran en fremtrædende iransk advokat, Nasrin Sotoudeh, som havde dristet sig til at forsvare nogle piger, der havde protesteret mod Irans påtvungne tildækningsregler, 33 års fængsel og 148 piskeslag. Ved en anden lejlighed for nylig blev et iransk par arresteret, efter at deres offentlige frieri gik viralt på de sociale medier.

Iran idømte for nylig en fremtrædende iransk advokat, Nasrin Sotoudeh, som havde dristet sig til at forsvare nogle piger, der havde protesteret mod Irans påtvungne tildækningslove, 33 års fængsel og 148 piskeslag. Billedet: Nasrin Sotoudeh. (Billedkilde: Hosseinronaghi/Wikimedia Commons)

 

Irans Islamiske Republik har i dag, via sine stedfortrædende terrorgrupper og marionetregimer, udvidet sit hegemoni til mange af Mellemøstens hovedstæder: Teheran, Baghdad, Damaskus, Beirut, Sanaa. Iran truer fortsat Mellemøsten, Middelhavsområdet og potentielt Europa. Her fyrre år efter landets teokratiske revolution i 1979 taler mullaherne stadig (længselsfuldt, må man formode) om et Amerika, som bliver "stadig mere svækket".

"Amerika kan ikke magte sine egne affærer nu", sagde ayatollah Ahmad Jannati, sekretær i det magtfulde Guardian Council (Vogternes Råd) på statsligt TV. "Millioner af mennesker sulter derovre og Amerikas magt bliver stadig mere svækket". Den slags deklarationer kan have til formål at skjule Irans egen frygtelige nedtur, vigende realitetssans og opløsning indefra.

Fortsæt læsningen af artiklen

Derfor flygter palæstinenserne fra Libanon

af Khaled Abu Toameh  •  21. April 2019

 • Internationale journalister, der er udstationerede i Mellemøsten, synes ikke at interessere sig synderligt for de hundredtusinder af palæstinensere i Libanon, som nu i flere årtier har protesteret imod den apartheid og diskrimination, som bliver praktiseret af et arabisk land.

 • Som følge af disse love er forholdene for palæstinenserne i Libanon blevet forværret i en sådan grad, at 65% af dem lever under fattigdomsgrænsen, ifølge en rapport i Al-Jazeera.

 • Den arabiske og vestlige tavshed om palæstinensernes problemer i Libanon fører kun til én ting: forværrelse af palæstinensernes kvaler. Men det eneste onde, de arabiske ledere og det internationale samfund ser, er det påståede onde, som de forbinder med Israel.

Mange palæstinensere synes omsider at have fået nok af den apartheid og de diskriminerende love, som de har været underkastet i Libanon. Al-Jazeera rapporterede for nylig, at 1500 palæstinensere havde forladt Libanon på mindre end tre måneder. Billedet: Den palæstinensiske flygtningelejr Nahr al-Bared i Tripoli, Libanon. (Foto ved Salah Malkawi/Getty Images)

 

Mange palæstinensere synes omsider at have fået nok af den apartheid og de diskriminerende love, som de har været underkastet i Libanon gennem de seneste årtier. De synes at have fået nok af den eksisterende apati over for deres kvaler i det internationale samfund og i medierne. De synes også at være blevet trætte af de internationale mediers besættelse af Israel og palæstinenserne på Vestbredden og i Gazastriben. De eneste palæstinensere, de internationale medier fortæller om, er dem, hvis "problemer" er direkte forbundet med Israel.

I det forgangne år har snesevis af internationale journalister, udstationerede i Mellemøsten, dækket de ugentlige demonstrationer langs grænsen mellem Gaza og Israel. De samme journalists synes imidlertid ikke at interessere sig synderligt for de hundredtusindvis af palæstinensere i Libanon, som nu i flere årtier har protesteret imod den apartheid og diskrimination, som bliver praktiseret af et arabisk land.

Fortsæt læsningen af artiklen

Europæiske kirker udsættes "dagligt" for hærværk, defækation og ildspåsættelser

af Raymond Ibrahim  •  14. April 2019

 • I Tyskland blev fire forskellige kirker udsat for hærværk og/eller ildspåsættelse bare i marts måned. Det tyske nyhedsmedie PI-News fortalte: "Der er her i landet en snigende krig imod alt, hvad der symboliserer kristendom: angreb på kors på bjergtoppe, på hellige statuer i vejsiden, på kirker... og for nylig også på kirkegårde."

 • Ved stort set alle angreb mod kirker tilbageholder myndigheder og medier hærværksmændenes identitet. I de sjældne tilfælde, hvor hærværksmændenes muslimske (eller "indvandrer"-) identitet er blevet lækket, er krænkerne efterfølgende blevet beskrevet som ofre for psykiske problemer.

 • "Der er næsten ingen, der skriver om det stigende antal angreb på kristne symboler. Der er i både Frankrig og Tyskland en sigende tavshed om de skandaløse ødelæggelser og gerningsmændenes oprindelse... Ikke et ord, selv ikke den mindste hentydning, der på nogen måde ville kunne føre til mistanke om udlændinge... Det er ikke gerningsmændene, der er i fare for at blive udstødt, men derimod dem, der vover at forbinde vanhelligelsen af kristne symboler med tilvandrede migranter. De beskyldes for had, hadefuld tale og racisme." – PI News, 24. marts 2019

I februar vanhelligede og ødelagde vandaler kors og statuer i Saint-Alain katedralen i Lavaur i Frankrig, og på et krucifix var Jesu arme blevet vredet på en spottende måde. Derudover var en alterdug blevet brændt. (Billedkilde: Eutrope/Wikimedia Commons)

 

I det vestlige Europa er utallige kirker blevet udsat for hærværk, defækation og ildspåsættelser.

I Frankrig bliver der i gennemsnit vanhelliget to kirker om dagen. Ifølge det tyske nyhedsmedie PI-News blev der i 2018 registreret 1.063 anslag mod kristne kirker eller symboler (krucifixer, ikoner, statuer) i Frankrig. Det udgør en stigning på 17% sammenlignet med det foregående år (2017), hvor der blev registreret 878 anslag – hvilket betyder, at situationen kun er gået fra dårligt til værre.

Blandt de seneste vanhelligelser i Frankrig fandt de følgende sted i februar og marts:

Fortsæt læsningen af artiklen

Oversvømmelserne, mullaherne og Askepot i støvler

af Amir Taheri  •  12. April 2019

 • Naturkatastrofen har også afsløret nogle af de grundliggende svagheder hos et dysfunktionelt system, som har viet sine primære resurser og meget af sin energi til at fremme en uhyggelig ideologi og synes ude af stand til at varetage en normal nationalstats basale opgaver.

 • Præsident Hassan Rouhani, som tilbragte en ugelang ferie på ø-feriestedet Qishm, syntes uden for rækkevidde. "Øverstevejleder" Ali Khamenei var travlt optaget af et poesimøde, var utilgængelig i flere dage og fandt det unødvendigt overhovedet at kommentere sagen.

 • Iranerne så forundrede til, mens specialenheder fra den regulære hær drog i felten for at redde liv, forhindre oversvømmelserne i at brede sig yderligere, genåbne veje og endda begynde at udbedre nogle af skaderne. Opmuntrede af tilstedeværelsen af regulære hærenheder strømmede også tusindvis af frivillige til for at hjælpe mod katastrofen. Kontakter over hele Iran beskrev de almindelige borgeres udviste solidaritet som "eksemplarisk" og antydede dermed, at Iran fortjener en bedre regering.

Oversvømmelse i Poldokhtar, Irans Lorestan-provins, den 2. april 2019. (Billedkilde: Hamid Vakili/Mehr News/Wikimedia Commons)

 

Der kan gå uger, om ikke måneder, før de fulde kendsgerninger om de aktuelle, landsdækkende oversvømmelser i Iran foreligger. Men vi ved allerede nu, at oversvømmelserne udgør en af de største naturkatastrofer, Iran har oplevet i et halvt århundrede.

Ifølge foreløbige data fra Islamisk Røde Halvmåne har oversvømmelserne ramt mere end 300 større og mindre byer i 22 af Irans 31 provinser og har påvirket 18,5 millioner mennesker, næsten en fjerdedel af landets samlede befolkning. Omkring 1,2 millioner mennesker er blevet hjemløse, i det mindste midlertidigt.

Skaderne på infrastrukturen over hele landet er tilsvarende massive. Med 141 floder, der er gået over deres bredder, og omkring 500 jordskred på 3.000 kilometer veje og hovedveje, som forbinder tusindvis af landsbyer, er 78 mellemstore og større byer blevet delvist eller fuldkommen ødelagt.

Fortsæt læsningen af artiklen

Stands Iran fra at blive en atommagt

af Majid Rafizadeh  •  8. April 2019

 • "Gudskelov er testene af IR4 og IR2M (centrifugerne) fuldført. De er blevet testet gennem mere end 12 år. I dag har vi alle data, og vi kan nemt fremstille dem i industriel skala." — Ali Akbar Salehi, formand for Atomenergiorganisationen i Iran.

 • Det Internationale Atomenergiagentur (IAEA) fik ikke lov til at inspicere eller overvåge Irans militære områder, hvor de nukleare aktiviteter højst sandsynlig er foregået. Blandt de mange indrømmelser Obama-regeringen gav den iranske regering, var en accept af de iranske lederes krav om, at disse militære områder skulle være uden for IAEA's rækkevidde.

 • På grund af denne indrømmelse kunne forskellige højtprofilerede, iranske områder, som f.eks. militærkomplekset Parchin sydøst for Teheran, frit kaste sig ud i nukleare aktiviteter uden risiko for inspektion.

 • Når først Irans autoritære, antisemitiske og antiamerikanske regering er i besiddelse af en atombombe, vil ingen grad af indgriben kunne afvende katastrofen.

Bevægelsen National Council of Resistance of Iran – som afslørede Irans hemmelige og uoplyste uranberigelsesanlæg ved Natanz og et anlæg til fremstilling af tungt vand ved Arak i 2002 – har for nylig bekræftet, at Iran fortsat forfølger sine nukleare ambitioner. Billedet: Anlægget til fremstilling af tungt vand ved Arak, syd for Teheran. (Foto ved Majid Saeedi/Getty Images)

 

Fortalerne for Irans atomaftale ignorerer påfaldende den iranske regerings nukleare aktiviteter, selvom disse i lige så høj grad truer den globale sikkerhed som Israels sikkerhed. Fortalerne for Iran er også hurtige til at kritisere Trump-regeringen i USA for dennes stramning af sanktionerne i en reaktion på Irans ulovlige modarbejdelse.

I et nyligt interview med Irans statsejede, persisksprogede Channel 2 gjorde Ali Akbar Salehi, formanden for Irans Atomenergiorganisation, det klart, at den overfladiske "atomaftale", som blev indledt af den daværende amerikanske præsident Barack Obama, intet som helst har gjort for at hindre Iran i at gøre fremskridt i sit atomprogram.

Salehi pralede:

"Selvom vi skulle blive nødt til at gå tilbage og trække os ud af atomaftalen, vender vi bestemt ikke tilbage til det stade, hvor vi stod tidligere ... Vi vil befinde os i en meget, meget højere position."

Fortsæt læsningen af artiklen

Trump har ret vedrørende Golanhøjderne

af Alan M. Dershowitz  •  3. April 2019

 • Intet land i historien har nogensinde givet militært vigtige landområder, som er blevet erobret i en forsvarskrig, tilbage til en svoren fjende.

 • Det var til at forudse, at EU ville modsætte sig USA's anerkendelse af annekteringen. Men de fremførte ikke nogen væsentlige argumenter ud over det sædvanlige krav om, at status quo ikke bør ændres.

 • Har noget europæisk land nogensinde givet højtliggende landområder, som er blevet erobret i en forsvarskrig, tilbage til en svoren fjende? Man må huske, at ved afslutningen på Første og Anden Verdenskrig foretog flere europæiske lande territoriale justeringer som en hjælp til at bevare freden. Hvorfor vil EU udsætte Israel for et dobbeltmoralsk krav om en særlig standard, som Europa aldrig har krævet af sig selv? Svaret er indlysende: EU har altid handlet hyklerisk, når det gælder Israel, og dette er ingen undtagelse.

Golanhøjderne. Israels kontrol over området har været status quo i mere end et halvt århundrede, og dets legitime behov for denne kontrol er kun vokset med tiden. (Foto: Wikipedia)

 

Intet forstandigt menneske ville bede israelerne giver Golanhøjderne tilbage til den syriske massemorder Assad. Det ville være det rene selvmord at give disse højdedrag med udsigt over israelske byer og landsbyer til en gal mand, som vil bruge dem til at beskyde israelske civile med kemiske tøndebomber, sådan som Assad har gjort mod sine egne borgere. Intet land har nogensinde leveret et krigsskib, erobret i en forsvarskrig, tilbage til en fjende, der har svoret at ville udslette det. Golanhøjderne er sådan et stort krigsskib, som ville blive brugt til at angribe Israel.

Fortsæt læsningen af artiklen

Palæstinenserne: Abbas anklages for forræderi i skueproces

af Khaled Abu Toameh  •  1. April 2019

 • For nogle kan skueprocessen i Gazastriben for Det Palæstinensiske Selvstyres præsident, Mahmoud Abbas, måske forekomme triviel eller at være en slags bizar komedie. Denne "retssag" er imidlertid noget ganske andet: den skal sende et signal, ikke alene til Abbas, men til enhver palæstinenser, der måtte så meget som overveje at indgå fred med Israel eller anerkende dets ret til at eksistere.

 • Denne "retssag" skal vise, hvad der venter den palæstinenser, der vover at samarbejde med Israel gennem sikkerhedskoordination eller normalisering af forholdet til landet. Dommen: Enhver palæstinenser, som accepterer en fredsplan med Israel, vil ligeledes blive fundet skyldig – og underskrive sin egen dødsdom.

Skueprocessen i Gazastriben for Det Palæstinensiske Selvstyres præsident, Mahmoud Abbas, kan virke som en slags bizar komedie. Denne "retssag" skal imidlertid sende et signal, ikke kun til Abbas, men til enhver palæstinenser, der måtte så meget som overveje at indgå fred med Israel eller anerkende dets ret til at eksistere. Billedet: Mahmoud Abbas ved FN's Generalforsamling den 20. september 2017. (Foto ved Kevin Hagen/Getty Images)

 

Den palæstinensisk-islamistiske bevægelse Hamas har aldrig forsøgt at skjule sit ønske om at se Det Palæstinensiske Selvstyres præsident, Mahmoud Abbas, stillet for en domstol for at have forrådt palæstinenserne med sit påståede "samarbejde" med Israel og sine sanktioner mod Gazastriben.

Sidste år opfordrede en ledende Hamas-embedsmand, Ahmed Bahr, til at retsforfølge Abbas for "højforræderi" – en forbrydelse, der straffes med døden. Ikke alene nægter Abbas at slutte fred med Hamas, han ønsker også, at bevægelsen skal udlevere sine våben til hans regering, sagde Bahr. "For dette bør han stilles for en folkelig og konstitutionel domstol, anklaget for højforræderi."

Fortsæt læsningen af artiklen

Iran nærmer sig gradvist sit mål: "Fjern Israel fra kortet"

af Majid Rafizadeh  •  29. Marts 2019

 • Eftersom Irans teokratiske, førende kredse mener, at den Øverste Leder er Allahs repræsentant på jorden, bliver ethvert ord eller ønske ytret af den Øverste Leder anset for at være Allahs ønske, som skal virkeliggøres af Allahs sande troende.

 • Iran har opført, eller er i færd med at opføre, mere end 10 militærbaser i Syrien, hvoraf nogle ligger tæt ved den israelske grænse.

 • Hvornår vil det internationale samfund begynde at tage den iranske regerings klare, verbale trusler og fysiske aggression alvorligt? Eller håber det internationale samfund måske i al hemmelighed på at komme til at se Israel udslettet, i en europæisk-orwellsk forvanskning af ordet "fredsproces"?

Næstkommanderende for Irans islamiske revolutionsgarde (Islamic Revolutionary Guard Corps, IRGC), Hossein Salami, truede for nylig Israel på Irans Kanal 2 TV. (Billedkilde: MEMRI)

 

Irans militære aktiviteter og klare offentlige trusler om at udslette Israel tiltager fortsat i hyppighed og intensitet. Disse skridt vækker ikke kun frygt, sådan som det utvivlsomt er hensigten; de truer også med at sprænge det internationale samfund. Over for den slags alvorlige konflikttrusler kunne man forvente, at de internationale nyhedsmedier og politikere overalt i verden ville have noget at sige om situationen. I stedet fortsætter man med, i værste fald, at sleske for Irans fortsatte, grove opførsel eller, i bedste fald, at ignorere den.

Fortsæt læsningen af artiklen

Palæstinenserne: "Journalistik" efter Hamas' hoved

af Khaled Abu Toameh  •  24. Marts 2019

 • For Hamas vil "akkuratesse" sige, at en journalist, der arbejder i Gazastriben, viser Israel og Det Palæstinensiske Selvstyre i det værst tænkelige lys – uanset kendsgerningerne.

 • I stedet for at hylde den unge, dedikerede journalist for hendes mod har Hamas besluttet at straffe hende. I stedet for at forhøre og retsforfølge de korrupte embedsmænd, som bliver nævnt ved navn i hendes rapport, er det nu den opsøgende journalist Hajer Harb, der bliver retsforfulgt, fordi hun har fortalt sandheden.

 • Vi mangler stadig at se de vestlige journalister og medier udtrykke nogen form for bekymring over Det Palæstinensiske Selvstyres og Hamas' bestandige forsøg på at skræmme og lukke munden på palæstinensiske journalister.

Hajer Harb, en modig, opsøgende journalist og tidligere kræftpatient, bliver retsforfulgt i Gazastriben for den "forbrydelse" at have udstillet korruptionen i de Hamas-styrede ministerier og institutioner. (Billedkilde: Hager Press video screenshot)

 

Hamas har, som led i sin aktion imod trykkefriheden, påført journalisternes arbejde i Gazastriben endnu en begrænsning. Det pågældende skridt fra Hamas' side har fået mange journalister til at tvivle på deres muligheder for at rapportere om det, der foregår i den Hamas-styrede Gazastribe. Hvad de udenlandske journalister angår, har disse endnu ikke reageret på dette seneste overgreb på de borgerlige frihedsrettigheder.

Hvad er det da helt præcis, at Hamas har gjort, som har gjort de palæstinensiske journalister så vrede? I den anden uge af februar udsendte Hamas-regeringens pressekontor et direktiv, hvori der stod, at fra den 1. april i år vil journalister ikke længere have tilladelse til at foretage interviews eller besøge regeringsinstitutioner i Gazastriben, med mindre de er i besiddelse af et "pressekort" udstedt af det Hamas-kontrollerede informationsministerium.

Fortsæt læsningen af artiklen

Danmark i en tilstand af urapporteret sammenbrud

af Ole Hasselbalch  •  21. Marts 2019

 • Den officielle statistiske definition af "efterkommere" omfatter kun den første generation efter den person, der indvandrede til Danmark. De officielle tal er derfor ikke retvisende.

 • Hvis befolkningsstatistikkerne fortsætter med at følge dette mønster, vil etniske danskere – hvis fødselsrate er langt lavere end ikke-vestlige indvandreres rate – komme i mindretal omkring år 2065. Ifølge en rapport fra Danmarks Statistik fra 2017 er kun omkring halvdelen af de ikke-vestlige indvandrere i aldersgruppen 16-64 år i beskæftigelse (53% af mændene og 45% af kvinderne).

 • I 2017 var en trediedel af dem, der fik sociale ydelser af den danske velfærdsstat, indvandrere, hvilket er en stigning på 82% på blot 7 år. Tallene viser, at de offentlige udgifter til indvandringen i det lange løb vil bringe velfærdsstaten til ophør.

Modsat fortællingen i en misvisende mediedækning tvinger Danmark ikke lidende flygtninge til at leve på en afsides beliggende ø. Det er kun udenlandske kriminelle "dømt for forbrydelser og ved deres strafbetingelser bestemt til udvisning", der vil komme til at bo der. De vil endvidere kunne tage færgen til fastlandet med den begrundelse, at det er nødvendigt på grund af "internationale konventioner". (Billedkilde: Erik Christensen/Wikimedia Commons)

 

Medieportrættet af Danmark som et land, der er fjendtligt stemt og umenneskeligt over for migranter, er misvisende, hvis ikke fuldstændig forkert.

En årsag til det upræcise billede er, at det tegnes af journalisters politiske partiskhed. En anden årsag er, at pålidelige officielle danske statistikker vedrørende landets indvandringsproblem både er vanskelige at finde og endnu sværere at fortolke. Endnu et problem er manglen på i bedste tilfælde troværdig forskning – i værste fald bevidst fordrejede data.

Fortsæt læsningen af artiklen

Palæstinenserne marcherer baglæns, mens Israel forbereder sig på valg

af Khaled Abu Toameh  •  18. Marts 2019

 • I stedet for at føre palæstinenserne frem mod demokrati har Det Palæstinensiske Selvstyre og Hamas valgt den totalitære model som metode til at regere over deres befolkninger. Pro-Abbas-demonstrationerne, som er organiseret af Fatah på Vestbredden, minder om diktaturerne i den arabiske verden, som sender deres loyale tilhængere ud i gaderne for at ytre deres støtte til regenten. De Hamas-sponsorerede anti-Abbas-demonstrationer i Gazastriben vil ikke løse nogen af de kriser, som palæstinenserne dér oplever. Disse protester er Hamas' måde at fjerne opmærksomheden fra sit eget svigt med hensyn til at forbedre levevilkårene for de mennesker, som lever under dens undertrykkende regimente.

 • Den eneste måde, palæstinenserne kan bevæge sig fremad på, er ved at protestere imod deres uduelige ledere i Selvstyret og Hamas. Mange palæstinensere er imidlertid bange for at ytre sig imod deres ledere på Vestbredden og i Gazastriben. Hvordan kan en palæstinenser ytre sin modstand mod Abbas, når Selvstyret arresterer og chikanerer dem, der som meget som vover at slå kritiske kommentarer op på Facebook? Hvordan kan en palæstinenser i Gazastriben kritisere Hamas, når han eller hun ved, at det kan bringe hans/hendes liv i fare?

 • Den 9. april vil israelerne på ny fejre demokratiet ved at afgive deres stemme i et frit og demokratisk valg. Imens må palæstinenserne markere endnu et år med diktatorisk styre og forfejlet ledelse og fortsat nøjes med at drømme om overhovedet at komme i nærheden af en stemmeboks.

Siden sin ikrafttræden i 1994 har det Palæstinensiske Selvstyre kun afholdt to valg til den palæstinensiske lovgivende forsamling (PLC): det første i 1996 og det andet i 2006. PLC vælges kun for fire år, men den politiske rivalisering mellem de palæstinensiske fraktioner har blokeret for enhver enighed om afholdelse af valg til tiden. Billedet: PLC-bygningen i Ramallah den 28. januar 2006, tre dage efter det seneste valg. (Foto ved Zharan Hammad/Getty Images)

 

Israelerne skal efter planen i stemmeboksen den 9. april for at vælge et nyt parlament (Knesset). Det vil være det femte landsdækkende valg i Israel siden 2006.

Palæstinenserne på Vestbredden og i Gazastriben har derimod ikke afholdt et eneste valg til deres parlament (Palestinian Legislative Council, PLC) siden 2006.

Siden sin ikrafttræden i 1994 har det Palæstinensiske Selvstyre kun afholdt to valg til sin lovgivende forsamling: det første i 1996 og det andet i 2006. PLC vælges kun for fire år, men den politiske rivalisering mellem de palæstinensiske fraktioner har blokeret for enhver enighed om afholdelse af valg til tiden.

Siden 1994 har palæstinenserne også kun afholdt to præsidentvalg: det første i 1996 og det andet i 2005. Yasser Arafat vandt det første valg med 88,2% af stemmerne. Hans eneste modkandidat var Samiha Khalil, en fremtrædende kvindelig velgørenhedsarbejder, som kun fik 11,5% af stemmerne.

Fortsæt læsningen af artiklen

Ophavsret © 2019 Gatestone Institute. 
Alle rettigheder forbeholdes.

 

> af Naomi Linder Kahn  •  11. Maj 2019

 

> Målet for Det Palæstinensiske Selvstyre er øjensynlig at annektere disse områder og bringe dem under Selvstyrets kontrol som et led i dets større plan om en ensidig dannelse af en palæstinensisk stat. Denne plan blev offentliggjort i 2009 i et officielt dokument fra Selvstyret, skrevet af daværende premierminister Salam Fayyad; siden offentliggørelsen er den blevet udført praktisk talt uhindret med hjælp fra massiv, europæisk, økonomisk støtte, i en overtrædelse af Oslo-aftalerne og en overtrædelse af international lov. Det skal tilføjes, at denne form for aktivitet er nemmere at præsentere for de internationale mediekanaler og udenlandske velgørere som "humanitær hjælp."

 

>

> Nøglespilleren i disse projekter til ran af jord er Union of Agricultural Work Committees (UAWC). UAWC opretholder tætte organisatoriske og operationelle bånd til Popular Front for the Liberation of Palestine (PFLP), en terrororganisation, som har udført mange dødbringende angreb på Israels borgere – herunder adskillige selvmordsbombeangreb i dette årtusindes første årti. UAWC er hovedsagelig finansieret af europæiske regeringer og nødhjælpsorganisationer samt af Den Europæiske Union (EU).

>

> I de senere år, og specielt siden 2013, har palæstinenserne intensiveret deres landbrugsaktivitet som et middel til hurtigt og effektivt at tilrane sig store jordarealer, under dække af humanitær hjælp til landmænd. Denne aktivitet er ulovlig og overtræder de internationale aftaler, som Det Palæstinensiske Selvstyre har underskrevet. Men dette har ikke generet de udenlandske regeringer og organisationer, herunder EU, som fortsat finansierer denne ulovlige aktivitet – samtidig med at man højlydt kritiserer staten Israel.

>

> Billedet: Ulovlige ran af tusindvis af tønder land på Vestbredden, finansieret af Den Europæiske Union under dække af "landbrugshjælp." EU's bidrag fremmer et program til massive jordtyverier, begået af Det Palæstinensiske Selvstyre. (Billedkilde: Regavim)

>

> Under dække af "landbrugshjælp" er Det Palæstinensiske Selvstyre i færd med at overtage Area C (det område, som ifølge Oslo-aftalerne er under fuld israelsk jurisdiktion, mens man afventer en fuld fredsaftale, som skal fastlægge endegyldig suverænitet over området for den ene eller den anden part), hjulpet af massiv, europæisk, økonomisk støtte – i en overtrædelse af loven og af de internationale aftaler, som EU har underskrevet.

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810