30.04.2019

På arbejderklassens kampdag

Forfatter: Harry Vinter

Mon en genopstanden Karl Marx kunne vise sig på Nørrebro eller i Fælledparken uden politibeskyttelse?

Venstre og højre har byttet side

"Kritikken af religionen er forudsætningen for al kritik", "religion er folkets opium", skrev Karl Marx i 1844.

Kamp mod fordummende og undertrykkende religiøse dogmer har siden været selve grundlaget for den socialistiske venstrefløj.

 

"Knæk sablen, bryd kronen, styrt kirken", lød Socialdemokratiets parole for 100 år siden.

 

Holdningen fremførtes levende af Holger Drachmann i digtet Engelske Socialister fra 1872:

"De sende os Præster med pibede Kraver: -

"Her er Biblen til Eders slunkne Maver".

For Sulten en Text om Kanaan og Eden.

For Husleien Vexler paa Evigheden."

 

I dag er holdningen på den såkaldte venstrefløj en ganske anden. Nu kalder selv Enhedslisten kritik af religion for "islamofobi", og venstrefløjen har intet at indvende, når imamerne udsteder vexler på evigheden med løfter om smækre jomfruer i det hinsidige, hvis man dræber nogle vantro, - gerne socialister af den gammeldags slags.

At omstyrte moskeerne kommer slet ikke på tale. Dem omgås "venstrefløjen" med den dybeste ærbødigheden.

 

I dag mener den såkaldte venstrefløj, at kritik af religion er udtryk for højreradikalisme, og mange kritikere af religion har med rette eller ej accepteret påstande om, at de befinder sig på højrefløjen. For nutidens venstrefløj må Karl Marx anses for en ekstrem højreradikal islamofob. Oven i købet krænker han religiøse følelser og må anses for en hadprædikant.

 

Helt grotesk er det at høre muslimer fordømme "højreradikale" for deres kritik af islam. At være højreorienteret har alle dage været udtryk for konservatisme, religiøsitet og et ønske om at bevare det bestående. Ingen bevægelse på Jorden er mere konservativ end islam, som har forholdene i 600-tallets  præ-feudale Arabien som forbillede i alle tilværelsens aspekter. Islam er på alle måder en reaktionær bevægelse, som er en direkte modsætning til den videnskabelige socialisme, som den socialistiske venstrefløj hyllede for få årtier siden - indtil 1989, da venstreorienterede blev desorienterede.

En venstrefløj, som kan omfavne en sådan bevægelse, er med andre ord reaktionær.

I dag er det den såkaldte højrefløj, som er progressiv og giver håb for fremtiden, - først og fremmest håb om at standse den fordummende og undertrykkende religions udbredelse ved at påvise, at "Religionen er den betrængte skabnings suk, den er en hjerteløs verdens hjerterørelser, den er åndløse tilstandes åndsindhold. Den er folkets opium."

Det er paradoksalt, at den person, som i dagens Danmark er den fremmeste fortaler for denne marxistiske tese er den "højreradikale" Jakob Paludan.

 

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810