31.03.2019

Frie mennesker har ikke brug for formyndere

Forfatter: Harry Vinter 

Myndighederne i New Zealand har forbudt det manifest, i hvilket manden, som dræbte 50 mennesker i to moskeer, forklarer baggrunden for sin handling. Beslutningen er truffet af Direktoratet for Film- og Litteraturklassificering, som hører under indenrigsministeriet i New Zealand med den begrundelse, at indholdet er "forkasteligt".

Det er særdeles betænkeligt, når voksne myndige borgere fratages retten til selv at vurdere et dokuments lødighed. Frie borgere har ikke brug for formyndere.

Det er ligeledes i strid med grundlæggende retsprincipper, når en anklaget således fratages muligheden for at forsvare sin handling.

 

Det er i den forbindelse værd at notere sig, at Anders Breiviks manifest aldrig er blevet forbudt; og der har da heller aldrig været nogen, som har foretaget kriminelle handlinger svarende til dem, Breivik foretog sig.

 

Det manifest, Koranen, som retfærdiggør muslimske terroristers handlinger, er heller aldrig blevet forbudt. Og det skal det naturligvis heller ikke være.

 

Demokratier styres af frie voksne myndige mennesker. For at kunne styre skal de naturligvis have adgang til alle de oplysninger, de måtte ønske.

Kun umyndige underkastes formynderi.

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810