29.03.2019

Åbenbart grundløs racismeanklage

Forfatter: Peter Neerup Buhl

Det anses for forhånende at omtale sortes generelle IQ-niveau.

 

Anklagemyndigheden har nu rejst racismesag imod Rasmus Paludan, fordi han har udtalt sig om sortes generelle IQ-niveau (se fx https://www.kristeligt-dagblad.dk/kriminalstof/fakta-denne-ytring-er-paludan-tiltalt). Det er kun tre dage siden, Anklagemyndigheden opgav sin sidste sag imod Paludan, og da havde han endda haft en mere polemisk sprogbrug imod ”HOMO-Islam” og muslimske ”samfundstabere”.

Det er en udbredt misforståelse, at ”racismeparagraffen” kun angår udtalelser om race. Tro er lige så beskyttet. Det er udtalelsers ”forhånende” karakter, der er afgørende. Her er Paludans seneste udtalelser om sorte i Sydafrika ganske faktuelt prægede. Den del, der er rettet mod personen Bwalya Sørensen, er ikke relevant for den angivelige forhånelse af sorte som gruppe.

Teoretisk kan Paludans udtalelser om sortes IQ en dag vise sig at være faktuelt forkerte, men det er et vilkår, alle ytringer er underkastet. På forskningens nuværende stade tyder meget på, at han har ret. Racisme er, når man taler om ”undermennesker” og vil andre ondt på grund af medfødte egenskaber. Pointen i Paludans udtalelse er jo, at også de sorte havde gavn af de hvides styre, og en beklagelse over, at også sorte lider under den aktuelt herskende inkompetence.

Men det er i det hele taget betegnende for tidsånden, at det vigtige er at have den rette ”mening”, uanset dens overensstemmelse med virkeligheden, og uanset at det angiveligt ”gode” betyder en objektiv udvikling på vej mod sammenbruddet. En billet til helvede på (ideologisk) første klasse er den nuværende lovgivning, som umuliggør fri drøftelse af grundlæggende samfundsspørgsmål, blandt hvilke befolknings-sammensætningen er hovedhjørnestenen.

​​​​​​​

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810