28.03.2019

Bruneis udvikling

Forfatter: Peter Neerup Buhl

en advarsel til Europa

Bruneis udvikling – en advarsel til Europa

 Ligesom fremmeddebatten på mange måder jævnligt må genstartes fra 0, hvor alle de uendeligt gennemtærskede facts på ny ”chokerer” politikere og medier, gælder det samme udenrigske nyheder.

 I dag forlyder det således, at det islamiske sultanat Brunei vil indføre stening af homoseksuelle m.fl. Det samme blev dog ifølge nyhedsbureauernes meddelelser for fem år siden allerede indført i 2014, så hvad skal man tro?

 Uanset hvad er det tankevækkende, at i Forsvarets vurdering af Brunei fra 2004 blev landets udgave af islam karakteriseret som moderat. Så hurtigt kan situationen ændres. ”Moderat” islams Dr. Jekyll kan hvert øjeblik skifte til frygtelige Mr. Hyde... Men alligevel kom Brunei i 2014 på Venstres liste over de lande, det skulle være let at indrejse til Danmark fra. Fordi det står højt på Human Development Index. Et andet kriterium end dette objektive økonomiske regner vore politikere jo reelt ikke med (se fx http://nyheder.tv2.dk/2014-08-08-l%C3%B8kke-er-overrasket-over-se-brunei-p%C3%A5-v-liste). Men Vestens modsætning til Islam handler jo ikke primært om noget materielt.

 Bruneis leder, sultan Hassanal Bolkiah, er uhyre populær blandt sit folk, der da også nyder den højeste velfærd i Asien. Så der er man ligeglad med den stadig strengere sharia-lovgivning og undertrykkelse. Også derved bliver det lille land på en måde model eller laboratorium for den udvikling, der truer i Vesteuropa, skønt de fleste her dog ikke er født muslimer (endnu): Så længe velfærden her opretholdes på et tåleligt niveau for flertallet, er samme flertal ret ligeglad med, at der sælges ud af det kulturelle og befolkningsmæssige grundlag for det moderne frihedssamfund. Når facaden på et tidspunkt krakelerer til flertallets indlysende ulempe, er det jo nok for sent.

Seneste INDSIGT-UDSYN

Den seneste udgave af INDSIGT-UDSYN er sendt ud til vores abonnementer og medlemmer. Du kan læse den forrige.

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller få alene INDSIGT-UDSYN tilsendt.

Du kan også vælge at støtte vores arbejde økonomisk.

Du tegner abonnement her

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810