27.03.2019

Danmark - en bananrepublik?

Forfatter: Peter Neerup Buhl

Et land, der er i lommen på udenlandske magter, med en svag national regering?

En bananrepublik er ikke primært et land med lovløshed, men et land, der er i lommen på udenlandske magter, med en svag national regering.

 For så vidt er Danmark i høj grad en bananrepublik. Vort problem er ikke lovløshed, men for mange regler, talrige af de vigtigste vedtaget i overnationale fora, og en del af disse går imod vore livsinteresser, men politikerne kunne alligevel ikke drømme om at bryde eller opsige dem.

 Senest er det statsløsekonventionen, som hverken vor integrationsminister, justitsminister eller udenrigsminister vil modsige i sagen om hjemtagelse af ISIS-krigere. Inger Støjberg kommer med standardargumentet mod at opsige nævnte konvention: ”I en moderne, globaliseret verden har vi behov for en stærk retsorden.”

 Men når den internationale retsorden igen og igen strider imod vore grundlæggende nationale interesser og fungerer som et partisk våben for islam og den tredje verden imod Danmark og Europa, er denne ”orden” vel værre en jungleloven? Særlig når Europa/Vesten faktisk objektivt stadig er langt de stærkeste og kunne sætte vor vilje ensidigt igennem, hvis vi bare ville.

 Peter Neerup Buhl

Seneste INDSIGT-UDSYN

Den seneste udgave af INDSIGT-UDSYN er sendt ud til vores abonnementer og medlemmer. Du kan læse den forrige.

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller få alene INDSIGT-UDSYN tilsendt.

Du kan også vælge at støtte vores arbejde økonomisk.

Du tegner abonnement her

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810