14.11.2006

Jean-Marie Le Pen, stærk faktor i fransk politik.

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Han repræsenterer det eneste parti, som har indset den muslimske fare før den blev til muslimsk vold i gaderne.

  

I Frankrig, er valgkampen til præsidentvalget i 2007 i fuld gang. Det socialistiske parti, Parti Socialiste, vælger formentlig Segolene Royal som deres kandidat.

Trods sin smukke og aristokratiske fremtoning, har Segolene Royal et godt tag i de franske socialister, - idet mindste i de organiserede partifæller.

 Spørgsmålet er, om hun også taler til de mange millioner menige franskmænd, der ikke stemmer borgerligt,- men heller ikke føler sig i pagt med de partitro socialister, der igennem de seneste 40-45 år har tilladt en muslimsk indvandring, i en størrelsesorden, der er ved at forpeste hverdagen for mange franskmænds dagligdag.

I 2002, måtte Parti Socialiste tåle den ydmygelse, at Jean-Marie Le Pen slog dem ud i første valgrunde. Det kan meget nemt ske igen.

Den franske presse ynder ikke at omtale Jean-Marie Le Pen. Men han er tilstede i fransk politik for fuld udblæsning. Trods hans 78 år, gør såvel Segolene Royal og Nicolas Sarkozy klogt i at tage Jean-Marie Le Pen dybt alvorligt. 

Den 12. november skriver den schweiziske Lausanne avis 24 Heures følgende om den franske valgkamp.

 " Fem måneder før første runde i præsidentvalget er problemet eller anomalien, ikke så meget, at pressen generelt ignorerer Front Nationals leder. Det har den altid gjort. Nej, det som er bemærkselsværdigt, er, at det yderste højres gamle ræv allerede ligger meget højt i meningsmålingerne.

 Så højt, at han uden at fremkalde latter kan gøre sig forhåbninger om at nå frem til anden valgrunde i 2007, ligesom i 2002 (....)

Jean-Marie le Pen kan uden vanskeligheder fremstille sig selv som ham, der har forudsagt mange af de problemer, som idag præger det franske samfund:

Lige fra indvandringen til krisen i forstæderne."

  

Kilde: dato mandag den 13. november 2006.

 

 

 

 

 

 

Seneste INDSIGT-UDSYN

Den seneste udgave af INDSIGT-UDSYN er sendt ud til vores abonnementer og medlemmer. Du kan læse den forrige.

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller få alene INDSIGT-UDSYN tilsendt.

Du kan også vælge at støtte vores arbejde økonomisk.

Du tegner abonnement her

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810