10.11.2006

Trist erkendelse.

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Om æresdrab

  

Efter den store sag om æresdrab i Slagelse, hvor den unge Ghazala blev myrdet af sin bror, og hvor dansk politi leverede et fornemt stykke efterforsknings arbejde, med efterfølgende strenge domme, skulle man tro, at antallet af truede kvinder ville dale.

 Det er ikke tilfældet.

 Ifølge Ritzau, har Rejseholdets drabssektion forhindret fire kvinder i at ende som Ghazala. Politiet landet over har indberettet 100 sager om hovedsageligt kvinder, der føler sig truet af familien. I fire tilfælde har politiet følt sig nødsaget til at give kvinderne beskyttelse, skriver B.T. onsdag. 

"I den alvorligste af de fire sager sidder en far varetægtsfængslet i Randers. Han opsøgte sin nuværende svigersøn og truede med at dræbe ham og datteren. Han var bevæbnet med en kniv.

I de tre øvrige sager fra Hillerød, Glostrup og Vordingborg nåede vi at gribe ind, før det udviklede sig til drabsforsøg, siger vicekriminalinspektør Ove Larsen, Rejseholdet, til B.T."

Ifølge Ove Larsen, er det en meget indviklet proces at sikre en pige, der efterstræbes af sine forældre."Vi vurderer i hvert enkelt tilfælde, hvad vi kan gøre for at sikre pigerne omkring skole, arbejde eller sprogundervisning, fortæller vicekriminalinspektøren."

  

Kilde: dato/Ritzau torsdag den 9. november 2006.

Seneste INDSIGT-UDSYN

Den seneste udgave af INDSIGT-UDSYN er sendt ud til vores abonnementer og medlemmer. Du kan læse den forrige.

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller få alene INDSIGT-UDSYN tilsendt.

Du kan også vælge at støtte vores arbejde økonomisk.

Du tegner abonnement her

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810