09.11.2006

Farvel Raed HIayel.

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Gud være lovet. Raed var en yderst farlig mand

 

 Af alle herboende imamer, er Raed HIayel,  fra moskeen på Grimshøjvej i Gellerup vest for Århus, ubetinget den mest indflydelsesrige. Samtidig den mest provokerende af de muslimske ledere.

Under en fredagsbøn udtalte han, "at kvinder er satans våben mod mænd. Og at en kvinde der sminker sig, aldrig vil komme i Himlen."

 Men Raed HIayel, der hjernen i det muslimske miljø i Danmark, har stort set været usynlig i det offentlige rum. Pressen har han aldrig udtalt sig til, og heller aldrig svaret på spørgsmål.

Trods sine syv år i Danmark, taler han udelukkende til sine arabisksprogede trosfæller. Men hans betyding for den yderligtgående muslimske fløj i Danmark har været meget stor.  

Under Muhammed-krisen, var det den intellektuelle Raed HIayel der trak i trådene, for at få mest mulig international opbakning bag protesterne mod Morgenavisen Jyllands-Posten´s og ministeriet Fogh Rasmussen

Nu har han heldigvis forladt Danmark!!!

Det sker i skuffelse over, at Morgenavisen Jyllands-Posten, ikke blev straffet ved de danske domstole.

 

For Den Danske Forening,er Raed HIayel´s afrejse meget velkommen.

Hans budskaber var så langt fra dansk tradition som overhovedet muligt.

Hvad han selv bekræfter ved sin afrejse ved at udtale"Jeg synes alle muslimer skal bo i et muslimsk land."

Heri, er DDF. ganske enig.

 Talsmanden for islamisk trossamfund Kassem Said Ahmad, ser anderledes på det, og siger følgende til Urban d. 8.11

"Vi har tabt en stor ressource, som kunne være en meget stor hjælp for muslimer i Danmark. Vi har tabt en mand som kan berige det danske samfund med en anden kultur. Han er blevet presset ud af landet"

 I JP Århus den 7. november kan man læse følgende i forbindelse med Raed HIayel`s afrejse, under overskriften "Århus uden top-imam"

 Her udtaler ph.d.-stipendiat ved Aarhus Universitet Inge Liengaard følgende:

 " Der er ingen oplagte til at træde i hans sted. Det har kun været i kraft af hans person, at moskeen på Grimshøjvej blev betraget som et vigtigt sted i det hele taget.

Han efterlader Jylland i en intethed af mindre moskéer og lavt uddannede imamer uden ambitioner.

Han havde også en uddannelse som khatib, altså prædikant, og derfor var han meget respekteret, og mange muslimer, som jeg har interviewet , siger han er en god taler."

 Inge Liengaard, der arbejder på en ph.d om imamer i Danmark, peger på Raed HIayel´s ambitionsniveau, der i den grad også var med til at fremhæve Århus på det muslimske landkort.

Han var samtidig imamen, der jævnligt optrådte på den arabiske tv-station al-Jazeera som formand for Komiteen til forsvar for Profeten Muhammed.

 Under det seneste kommunalvalg opfordrede han muslimer til ikke at stemme, da det efter hans mening var at støtte de vantro, hvis man deltog i det danske demokrati.

 For Danmark er det ikke noget tab, at Raed HIayel er rejst. Han var en super fundamentalistisk totalitær muslim, der hvis, han fik magten, omgående ville diktere alle til strengt at leve efter Islams love og regler.

En,- begavet totalitær despot.

 Godt, at Raed HIayel har forladt Danmark.

 

 

Kilder: JP Århus tirsdag den 7. november 2006.

           Urban onsdag den 8. novedmber 2006

           24-timer onsdag den 8.november 2006

      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810