03.11.2006

Dyr dame.

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Engelsk sag tydeliggør, hvilke latterlige sager, det politisk korrekte Europa udsættet sig selv for.

 

 Den meget omtalte sag om den 24- årige skolelærer Aisha Azmi fortsæter på højtryk i Storbritannien. Azmi, som i februar blev suspenderet med fuld løn som hjælpelærer fra en skole i det vestlige Yorkshire, fordi hun nægtede at fjerne sin niqab, (fuld tilsløring på nær en sprække til øjnene), mens hun underviste, tabte i sidste uge den sag, hun har anlagt mod myndighederne for at diskriminere hende.

 Skolen blev dog idømt en bøde på 1.000 pund (11.000kroner) for at have "såret" Ms.Azmas følelser.Skoleledelsen fastholder, at den ikke har haft til hensigt at diskriminere mod den unge muslimske kvinde, men at eleverne- hvoraf flertallet har engelsk som andet sprog - kan have sværere ved at forstå hende, når de ikke kan se hendes mundbevægelser.

 Azma fastholder, at hun ønsker at undervise iført den påklædning, som hendes religion påbyder hende. Azma er gået skarpt til angreb på det britiske samfund og flere politikere, bl.a. premierminister Tony Blair, som har støttet den lokale skoleadministration og kaldt niqabén for et ´tegn på adskillelse.

 Efter dommen udtalte Aisha Azmi, at muslimske kvinder behandles som udskud i Storbritannien. Hendes advokat har appelleret afgørelsen, som de agter at føre hele vejen til menneskeretsdomstolen i Strasbourg, hvis de også taber den næste britiske holmgang.

 Denne sag fortæller, at de vestlige samfund ikke har tænkt konsekvenserne igennem, da man påbegyndte det multietniske projekt. At ansætte religiøse  muslimske kvinder, kan betyde store økonomiske udgifter, til retssager, ventepenge,  og  o.m.a.

 Må  sagen give anledning til overvejelse i Danmark.

 

 

Kilde:Dagbladet Information tirsdag den 24. oktober 2006.

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810