01.11.2006

Europæisk samling. Tak!!!

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Vort demokrati er ingen selvfølge. Det må hele tiden beskyttes. Kom i gang, Europa!!!

  

Den republikanske italienske avis La Stampa skriver i en leder, at den Islamiske trussel mod Vesten snart får følgeskab af andre trusler helt andre steder fra.

 La Stampa skriver i denne forbindelse følgende:

 " Samuel Huntington går for at have forudsagt den islamiske fundamentalistiske krig mod Vesten; men da han talte om `civilisationernes sammenstød´som den dominerende udfordring i den nye verdensorden` oplistede han i virkeligheden en hel serie af mulige sammenstød mellem forskellige civilisationer og nationer, der omfattede alle de vigtigste kulturer, også dem, som idag lever helt fredeligt sammen.

 Der er så mange ubekendte.

Nordkoreas og Irans erklærede atomare ambitioner har allerede udvidet det potentielle konfliktområde fra Mellemøsten til det fjerneste Østen. Og vi må ikke glemme, at Vesten ikke kun har udbredt demokratiet i verden, men også nationalismens giftige plante og totalitarismens kim (...)

Ud over Bin Laden er der mange potientielle fjender, men få forudsigelige. Alligevel er det ikke nødvendigt at være profet eller synsk for at ane de mange dunkle sider af vores fremtid."

 Samuel Huntington har givet vis ret i sin dystre fremtids beskrivelse:

Men netop derfor, skal den vestlige kulturkreds hurtigst muligt se at finde sammen, og ikke spille humanitær klovn overfor alverden. Det, at Europa de seneste 30-40 år har tilladt en indvandring fra den islamiske kulturkreds på omkring 25. millioner mennesker, er rablende vanvittig politiks handling.

 Det der er brug for, er vestlig samling.

Lederskribenten på La Stampa betegner i sin leder nationalismen som en "giftig plante", heri er jeg ikke enig. Stærke forankrede nationalstater, er en forudsætning for mellemstatsligt samarbejde. Det er heldigvis tilstede i Nato og EU samarbejdet.

For europæerne, må et Fort Europa, bevæbnet til tænderne, og beskyttet af den franske atom-paraply, være dét vi kan sætte vor lid til.

 Som den engelske professor Roger Scruton skriver i sin bog "Nationernes nødvendighed" :

 " Jeg tror derfor, at vi står på randen af afgørelser, som kunne blive katastrofale for Europa og verden, og at vi kun har nogle få år til at gøre status over vor arv og genoptage den.

Nu mere end nogensinde lyder disse linjer fra Goethes Faust sande for os: Was du ererbt von deinen Vätern hast, , Erwirb es, um es zu besitzen. Hvad du har arvet fra dine forfædre, erhverv det for at besidde det. Vi i Europas nationalstater er nødt til at generhverve den suverænitet, som tidligere generationer så møjsommeligt har udformet fra den kristne arv, imperiestyre og Rommerretten.

Ved at erhverve den, vil vi besidde den, og ved at besidde den vil vi leve i fred inden for vore grænser."

  

Kilder: dato: tirsdag den 31. oktober 2006.

 

          Nationernes Nødvendighed/Roger Scruton. Udgiver Dansk Samling www.dksamling.dk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810