26.10.2006

Opfordring til Per Stig Møller!!!

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Bangladesh er i dag en muslimsk røverrede.

  

Påstanden om, at Islam er en venligsindet religion kommer jævnligt frem i Leder-artikler og indlæg.

De, der læser om livsbetingelserne for befolkningerne i de islamiske lande, ved at det intet har på sig. Tværtimod. Det er stort set diktatur-lande med en retstradition, der er så langt fra det man betragter som anstændigt, så det er ubeskriveligt. Ytringsfrihed og retssikkerhed er kun til stede i teoriens verden.

 

Den 15. oktober, bragte The Wall Street Journal ,New York en leder, der fortæller hvordan virkeligheden er i et islamisk land.

 Læs blot her:

 " - Mens disse linjer skrives, må Kender De Salah Uddin Shoaib Choudry, en samfundsrevsende bangladeshisk redaktør flygte for sit liv. Hvis han overlever til torsdag, skal han møde for en domstol i Dhaka, tiltalt for blasfemi, tilskyndelse til oprør, forræderi og spionage. Hans forbrydelse?

At have forsøgt at deltage i et forfattermøde i Tel Aviv om, hvordan verdens medier kan fremme fred.

Kendes han skyldig, står han til dødsstraf.

 Velkommen til Bangladesh, et land vort udenrigsministerium har betegnet som et "moderat og tolerant land, der deler Amerikas engagement i demokrati, menneskerettigheder og retsstatsprincipper" - en interessant beskrivelse af et land, der rangerer som verdens mest korrupte på Transparency Internationals liste, og hvis regeringskoalition tæller to fundamentalistiske partier, der vil gennemtvinge sharialov, og som har over 64.000 madrassaer.

 Chodry fortæller selv  om sit journalistiske virke:

 "Efter at have grundlagt min ugeavis Blitz, besluttede jeg at tage et kritisk opgør med den veltilrettelagte kampagne imod jøder og kristne, og især Israel. I Bangladesh kalder præsterne ved hver fredagsbøn til jihad og drab på jøder og kristne." 

Bush-regeringen yder hvert år 64 mio dollar i støtte til Bangladesh og har gjort det til en prioritet at identificere og beskytte moderate muslimer, så de kan udbrede deres ideer. Choudry har identificeret sig selv som en sådan muslim.

Nu, hvor han er på flugt et sted i Dhakas skumle gyder, var der så venligst nogen i Washington, der gad gribe telefonrøret og forklare præcis, hvad Amerika forventer af sine `moderate og tolerante venner`?"

 

Fra Den Danske Forening, skal der lyde en opfordring til udenrigsminister Per Stig Møller om, at minde regeringen i Bangladesh om, at dansk U-landsbistand er forbundet med kravet om respekt for det enkelte menneskes frihed og sikkerhed.

 

  

Kilde: Dagbladet Information, tirsdag den 17. oktober 2006.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bestil bøger her - fra
Den Danske Forening

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller få alene INDSIGT-UDSYN tilsendt.

Du kan også vælge at støtte vores arbejde økonomisk.

Du tegner abonnement her

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810

                 det frie ord>>>

OPGØRET >>>Reconquista>>>