23.10.2006

Den kulturelle mangefold

Forfatter: Ole Hasselbalch

Om hvorledes den udbredte mistro til offentligheden opstår.

Kulturel mangfoldighed er ikke den gevinst for et samfund, nogen gerne vil gøre den til. Det er i al fald konklusionen, hvis man skal tro en nylig undersøgelse udført af den kendte samfundsforsker Robert Putman, Harvard University.

Undersøgelsen viser, at jo mere mangfoldigt et samfund bliver, desto mere vokser også indbyggernes indbyrdes mistro.

I takt med at mangfoldigheden bliver større, lukker borgerne sig således inde i forhold til hinanden. Tilsyneladende udvikler det sig oven i købet på den måde, at de til sidst ikke blot mistror dem, der er ”anderledes”, men også folk der er som dem selv. ”De tror ikke på borgmesteren, de tror ikke på lokalavisen, de tror ikke på andre mennesker, og de tror ikke på institutionerne”, siger han.

Undersøgelser foretaget af det britiske indenrigsministerium er nået til tilsvarende resultater.

Kilde: Financial Times 8. oktober 2006

Bestil bøger her - fra