14.10.2006

Under falsk flag

Forfatter: Ole Hasselbalch

Historien om en stikker, som troede han var journalist.

 

En vis Martin Rosengaard Knudsen har under falske foregivender indmeldt sig i Dansk Folkepartis Ungdom, hvor han filmede en konkurrence om, hvem der kunne lave de mest fornærmelige tegninger af profeten Muhammed. Han var ifølge DFU så emsig i rollen, at han endog selv optrådte som dommer.

Øllede og lidet gennemtænkte handlinger er næppe ukendte for medlemmer af nogen politisk ungdomsorganisation i dette land. Jeg vil personligt kunne berette nette historier fra en af de disse, der nu mener at kunne dokumentere sin høje moral ved ikke at ville deltage i møder med DFU. En anden, Radikal Ungdom, har allerede været i fokus i samme anledning.

Næppe noget almindeligt menneske kan sige sig fri for i lukket kreds at være fremkommet med ting, der ikke var tjenlige til videreudbredelse. Det er i det hele taget vanskeligt at indse, at en flok formørkede mellemøstlige middelalder-mullaher skal kunne bestemme, hvad der må foregå til danske ungdomsfester.

Hvem er det egentlig, der savner moral i denne sag, og hvem er det, der har krænket andres religiøse følelser? Er det dem, der i løftet stemning i en lukket kreds gav udtryk for, hvad de mener om Muhammed? Eller er det den, der sneg sig ind i kredsen for at lede efter noget belastende, han kunne offentliggøre – ja, selv deltog i løjerne? Hvad med de medier, der viderekolporterede hans produkter vel vidende, hvad dette kunne føre til?

Hvis ikke halvdelen af borgerne skal være tankepoliti over for den anden halvdel, må man nu en gang respektere, at der er en intimsfære, hvor folk kan give udtryk for, hvad de vil.

Såfremt affæren er belastende for nogen, er det følgelig for Martin Knudsen og de medier, der viderebragte hans møgbunke i stedet for at sætte manden på plads. Det er skammeligt, at nogen i lutter multietnisk overforhippelse, ønske om at føre sig frem og leg med abstrakte idealer kan finde på at bevæge sig så langt væk fra den konkrete virkelighed, som der her er tale om. Hvilken moral viser en sådan mangel på hensyntagen til den risiko, der er påført de unge DFU-ere, og til de konsekvenser i den muslimske verden, den slags kan få for aldeles sagesløse landsmænd dér?

De skyldige fortjener den dybeste foragt.

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810