13.10.2006

Videoklip uden nyhedsværdi

Forfatter: Kim P

Medierne ville have en HISTORIE for enhver pris

Oplæseren af TV2s nyheder kl. 19:00 12. oktober, havde et interview med Søren Espersen, hvor oplæseren spurgte om flg.

Hvor loyal er Dansk Folkeparti, når de lægger tegningen af Muhammed ud på Internettet lige før fredag?

Det er simpelthen utroligt, at TV2 kan spørge til loyalitet hos DF, når de selv er absolut største problem i netop den her sag. TV2 og de øvrige medier, kan med god grund udpege sig selv som den egentlige igangsætter af denne såkaldte ”nye Muhammed sag”.

Man kan jo spørge sig selv og ikke mindst TV2, samt DR og Nyhedsavisen, hvor loyale de er, i forhold til regeringen, det danske folk, for ikke at tale om de danske firmaer, der nu står og risikerer at miste en formue igen, på en ny Muhammed konflikt. Det var trods alt nyhedsmedierne, med Nyhedsavisen i spidsen, der absolut skulle have en ligegyldig video med DFs ungdom på skærmen, så hele den muslimske verden kunne se, hvordan ”danskere” håner Muhammed.

Det endelige ansvar for den ”nye Muhammed konflikt” ligger helt klart hos de danske medier.

Tilsyneladende var det en ung mand, der ville påvise at Dansk Folkepartis ungdom består af racister. Jeg ser dog ingen sammenhæng mellem at håne Muhammed og at være racist. Det svarer til at håne Fogh eller Pia Kjærsgård, og blive kaldt racist. Det kan man frit gøre i Danmark om det så er Muhammed, Kristus eller Fogh, så vidt der er tale om en politisk provokation. Det hører demokratiet til. At håne nogen, er bestemt ikke nogen smuk handling, men det kan være en nødvendig handling, for at gøre opmærksom på sine synspunkter.

Medierne VALGTE at bringe disse videoklip. Netop medierne, om nogen, ved, at disse videoklip ville være et ”nyhedsstof” for mellemøstlige kanaler og andre der har interesse i Danmark og Muhammedsagen, uanset den faktiske nyhedsværdi, eftersom de fleste medier blot jagter nyheder der fænger, og ikke egentlige nyheder. Medierne kendte til konsekvenserne af at bringe disse ”nyheder” på forhånd (hvis de påstår noget andet, er der tale om amatørmedier), og alligevel valgte de at bringe disse. Dvs. de vidste, at så snart disse klip kom ud blandt muslimerne i Mellemøsten, ville fanatiske grupper af islamister igen gå til angreb på danske ambassader, demonstrere i gaderne, brænde vores smukke flag af, true med terror i Danmark og død og ødelæggelse over danskere, danske tegnere og alt vi har kært.

Er det selv censur at vælge at undlade at sende videoklippene? Nej nej nej og atter nej. Der er nemlig slet ikke tale om nyheder! Nyheden ligger på så lavt et niveau, at man lige så godt kunne have optaget videoen på et værtshus. At danske medier, vælger at bringe sådanne klip som værende nyheder, er ganske enkelt skuffende og viser noget om niveauet hos danske journalister. Tænk en gang. Og sådan en flok amatører skal have et nyt TV hus i København til 3 mia DKK!! Der kan IKKE betragtes som selvcensur at vælge at undlade at sende denne form for ”nyheder”. Nej, der er tale om at medierne ville have en HISTORIE for enhver pris. Om det så skulle koste flere menneskeliv at bringe disse historier, om det så skulle koste afbrændinger af danske ambassader, om det så igen skulle koste milliarder af eksportkroner. Det er lige meget, hvis bare medierne kan komme med en nyhed. Det har man nemlig lov til som medie i Danmark.

Andre kunne have fundet på det samme. Det fremgik da også af forskellige medier, at selv de radikale har haft lignende problemer. De kan også tegne. Men hvad er ideen i at bringe det op. Jeg kan da også godt tegne hvis det skal være. Kommer jeg så også komme i TV avisen og nyhederne?

Medierne bør stilles til ansvar i denne sag. Det kan ikke være rigtigt, at medierne skal have lov til at gøre hvad der passer dem, og koste danske virksomheders eksportindtægter. Det kan ikke være rigtigt at medierne skal have lov til at ytre sig, selv om de ved at det bliver den direkte årsag til at danske ambassader bliver brændt af. Der er tale om landsskadelig virksomhed fra mediernes side, med det ene formål at tiltrække opmærksomhed. De ansvarlige for at bringe disse videoer bør derfor kunne retsforfølges.

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810