30.06.2004

Tyrkiets ansøgning til EU skal afvises

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Det bør være noget centralt i den kommende debat op til traktat-afstemningen.

Når sommerperioden er forbi, vil der være et politisk emne, der vil optage politikerne og medieverdenen en hel del.

Nemlig folkeafstemningen om den nye EU-traktat.

For størstedelen af det politiske landskab står der meget på spil. Der er stort set kun Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Folkebevægelsen mod EU samt Juni bevægelsen, der vil argumentere for et Nej til traktaten.

Og valgtallene fra Europa-Parlamentsvalget tyder ikke på, at EU-modstanden er vokset, tværtimod!!

Indholdet i traktaten er på nogle områder mere demokratisk end de foregående traktater, som Danmark har levet med i de forløbne 31 år, vi har været medlem af EU.

Derfor bliver det svært for kritikere og modstandere af EU-unionen i en kommende valgkamp.

Selv Socialistisk Folkeparti vil være at finde i Ja-lejren. De vil af rent  kosmetiske grunde forsøge at gøre sig lidt kostbare, men det ender med en anbefaling af at stemme for  EU-traktaten.

Det betyder, at  alt hvad der er af magt, penge og indflydelse vil køre en gigantisk valgmaskine frem, og resultatet bliver sikkert et Ja til at tiltræde traktaten.

Men der er et spørgsmål, der kan komme til at støje og vælte alle de forkromede valgstrategier. Nemlig spørgsmålet om hvorvidt Tyrkiet skal kunne indlede optagelsesforhandlinger med henblik på medlemskab af EU?

Det ved alle politikere udmærket.

Især Poul Nyrup Rasmussen var meget forsigtig med at svare klart på det spørgsmål under valgkampen til Europa - Parlamentsvalget

Han kender sine vælgere og kan endnu huske resultatet fra euroafstemningen, den, der reelt var årsag til hans fald fra formandsposten i Socialdemokratiet.

Ved et tyrkisk medlemskab af EU, er det bl.a. Socialdemokraternes vælgere, der bliver berørt af arbejdskraftens frie bevægelighed i EU.

Derfor er det vigtigt at få aftvunget danske politikere et løfte om, at Danmark vil modsætte sig Tyrkiets optagelse i EU.

Med den begrundelse, at Tyrkiet ikke er et europæisk land.

Vi skal ikke, som Marianne Jelved fra Det Radikal Venstre, opfatte alle demokratiske lande som værende mulige kandidater til medlemskab af EU.

EU er for europæiske og nordiske lande med en kristen historie og tradition bag sig. Det er det, der binder os sammen som europæere.

Derfor bør grundholdningen i den kommende debat om traktaten være, at Danmark skal sige Ja til traktaten, på den klare betingelse, at det bliver et Nej til islamiske landes deltagelse i EU.

Man skal nemlig ikke undervurdere, at Tyrkiet er islamisk. At det udadtil prøver at gøre sig parat til et medlemskab af EU er blot facade og atter facade.

Den politiske magt i Tyrkiet er i dag i hænderne på AKP (Adalet ve Kalkinma Partisi, Retfærdigheds og Udviklingspartiet).

Dets grundlægger Recep Tayyip Erdogan, Istanbuls tidligere overborgmester og nuværende ministerpræsident, udtalte ved et stort offentligt møde følgende:

”Minareterne er vores bajonetter, kuplerne er vores skjolde og moskeerne er vores kaserner.”

Hans efterfølger i partiet, Necmettin Erbakan, udtalte i slutningen af  halvfemserne i en tale, at han og hans tilhængere allerede havde vundet og understregede sin triumf med ordene:

”Nu kan I vælge om det (overgangen til islamisk stat) skal blive blodigt eller ublodigt.”

Det er politiske ”gentlemen” af denne støbning, som Marianne Jelved, Mogens Lykketoft, Anders Fog Rasmussen og mange andre af vore politikere ønsker et dybt forpligtigende samarbejde med!!!

Det må stoppes, mens tid er!

Den kommende valgkamp op til traktatafstemningen og det næste folketingsvalg bør bruges til at få klarhed over det tyrkiske spørgsmål. Det er vitalt for Danmark.

Kilde: Forsideartikel af  forfatter Henrik Nordbrandt  Information 7.juni 2004

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810