06.10.2006

Der Standard i Wien, forregner sig!!!

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Den østrigske avis Der Standard er en klon af Politiken. Stakkels Østrig!!!

  

Når jeg tænker på Østrig, er det billedet af en stor gammel kultur-nation, der har præget Europa i stærk grad, igennem flere hundrede år. Dette smukke land, som jeg gæster hver vinter på skiferie, er befolket af dygtige, venlige og demokratiske mennesker, der holder af deres land.

Østrigerne er åbne overfor folk der kommer som gæster, og dem kommer der rigtigt mange af, sommer og vinter. Men når der er tale om den massive indvandring, som Østrig har oplevet de seneste 40. år er der mange østrigere der melder fra.

De har samme frygt for en islamisering af deres land, som tilfældet er i alle de øvrige europæiske lande.

Glem ikke, at Wien var belejret af tyrkerne i 1529 og 1683, men uden held. Det var her kommandanten over Wien sagde de berømte ord "Vi skal vide at værge os".

Sådan er situationen i Europa idag, og også i Østrig. 

Det har skabt nye politiske bevægelser: Jörg Haiders, Alliance for Østrigs Fremtid, der nu står som taber ved det seneste valg.

Det er der mange der er glade for, men de problemer Jörg Haider har påpeget, - de er der stadig!!!

Hvis den kommende regerings-koalition ikke tager den store indvandring til Østrig alvorligt, vil der ved næste valg være nye kræfter der kan diktere den politikske kurs i Wien.

 Der er andre der ser mere" lyst" på tingenes tilstand.

Læs blot denne - dumme - leder i Der Standard, Wien. Der under overskriften" Ren luft i Østrig" skriver følgende den 3. oktober:

 " -Hvilken forbandelse efterlader Schlüssel-æraen ikke i østrigsk politik. Højreekstremismens hydra har nu to hoveder i stedet for ét - Frihedspartiet og Jörg Haiders Alliance for Østrigs Fremtid - og tænker de lidet, skriger de desto højere.

 Schlüssels forsøg på at lære djævlen bordskik slog fejl, og uskønt var det at overvære, hvordan den afgående kansler i valgkampens slutfase leflede for den fremmedhadske, intolerante `jævne mand`.

Med Schlüssels afgang er det største problem ikke løst. Der må en åndelig - ja, en moralsk fornyelse til i form af en overgribende konsensus om, at det nu er slut med at kokettere med de højreradikale. Dette stemningsskifte kan ikke dekreteres -de må plantes, så det kan vokse.

Den største forskel til Tyskland består i de højreekstremes stærke repræsentation, som ville være utænkelig i Berlin.Derfor får en storkoalition i Wien også andre opgaver. Dens primære er ikke at sanere et miserabelt økonomisk system, for forretningerne går fint takket være østrigsk dygtighed og højkunjunktur.

Hovedopgaven må bestå i at kurere det politisk-kulturelle system. Der må atter ren luft ind i vor kvalmende indelukkede republik."

 

Kilde: Dagbladet Information torsdag den 5. oktober 2006.

 

 

 

 

 

   

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810