13.05.2019

Dragsdahl 70

Forfatter: Ole Hasselbalch

Der findes ikke nogen så uvidende som journalister

EkstraBladets berømte chefredaktør Victor Andreasen mente, at der ikke findes nogen så uvidende som journalister (lydoptagelse nr. 11 http://www.dendanskeforening.dk/side608.html ). Endnu en bekræftelse herpå finder man i Ritzaus fødselsdagshilsen i anledning af Jørgen Dragsdahls 70-årsdag. I denne oplyses det, at Dragsdahl af Bent Jensen ”beskyldt for at være agent for den sovjetiske efterretningstjeneste (KGB)”. Ligeledes fortælles, at Bent Jensen havde kaldt Dragsdahl tidligere KGB-agent.

Vi kan således konstatere, at centrum for distribution af nyheder til den øvrige presse, Ritzau, intet har fattet og heller intet véd på et område, som oven i købet er af særlig interesse for journalister:

Bent Jensen refererede blot, hvad han fandt i PET’s arkiver om PET’s vurdering af Dragsdahl. Nogen kriminalsag blev aldrig ført mod denne – der rejses ikke tiltale i den slags sager. Men Bent Jensen tilføjede i øvrigt, at det slet ikke var sikkert, at Dragsdahl havde gjort noget ulovligt.

Det og intet andet var, hvad Højesterets flertal ikke mente, Bent Jensen havde lov at offentliggøre.

Det er i sandhed strenge tider for ytringsfriheden – selv forskeres.

Hele den celebre affære er rullet op i Ole Hasselbalch, Dragsdahl-sagen II, et justitsmord?, som kan købes hos Den Danske Forening.

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810