30.09.2006

-Hvem sætter verden i brand?

Forfatter: Leon Nikulin, forfatter, dr.phil.

Er det kunstnere eller er det terrorister?

Lige før muslimernes Ramadan og et år efter at Jyllands-Postens Muhammed-tegninger, bebudede TV-2 et interview med JPs bladtegner Kurt Westergaard, der havde tegnet Muhammed med en bombe i turbanen.
Udsendelsen blev annonceret på følgende måde:"Han, (Kurt Westergaard), fortæller sin historie. Fortryder han eller ville han gøre det igen og endnu engang risikere at sætte verden i brand?
"Tegneren fortalte, at han har bare gjort sit kunstneriske arbejde. Jyllands-Postens læsere har udmærket kendskab til KWs mange satiriske tegninger af de kommunistiske profeter(guder) Marx, Lenin, Stalin og Mao. Men ikke engang de allermest fanatiske beton-kommunister i Sovjetunionen eller Østeuropa har sat ild til de danske ambassader, afbrændt det danske flag eller brugt andre pogrom-former som hævn for Kurt Westergårds mesterlige karikaturer.
Det er jo ikke hans skyld, at den kommunistiske ideologi blev smidt på lossepladsen eller fordi Sovjetunionen gik i opløsning sammen med den grusomme GULAG. Så længe han lever i et demokratisk land hvor ytringsfrihed er et grudværdi for alle borgere er KW på ingen måde forpligtet til at bruge sit kunstneriske talent efter de foreskrifter som bruges i den arabiske verden.
Verden blev ikke sat i brand på grund af Muhammed-tegninger; den blev sat i brand fem år før tegningerne blev offentliggjørt, nemlig den 11 september 2001, da 19 mænd med arabisk baggrund der havde fået deres uddannelse i Vesten, styrede 3 passagerfly ind i World Trade Trade Center og Pentagon.
Ved denne lejlighed blev ingen arabiske ambassader eller arabiske flag blev sat i brand, selv om tragedien kostede ca. 3.000 menneskeliv. Den civiliserede vestlige verden betragtede tragedien og forbrydelsen som en coctail af islamisme, fanatisme og almendelig kriminalitet. De mange brutale terroraktioner i Vesten samt i de muslimske lande, mod udskyldige mennesker, har skabt en atmosfære af angst, uvenskab og modvivlje.
Det er svært at forstå formålet med TV-2s gådefulde udsendelse, der kynisk beskylder kunstnere og ikke terrorister for at sætte verden i brand.
I et interview om de muslimske landes forhold til Danmark(23 september), siger den danske underigsminister Per Stig Møller, følgende:"Muhamed-krisen har overhovedet ikke spillet nogen rolle. Efter en stribe kontakter med muslimske kolleger, ved FNs generalforsamling i New York. Håb om fredsprocessen i Mellemøsten er tibage på sporet".
Men samtidig advarer han mod at vente en hurtig afslutning på krigen mod terror…

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810