27.09.2006

Klarhed fra Vatikanet!!!

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Paven mener hvad han siger.

  

Ordet dialog, er de seneste par år gået ind i det danske sprog, som en slags trylleformular der kan løse alverdens problemer. Ja, jeg kan næsten ikke klare at høre dette fortærskede ord, der i mange sammenhænge bliver brugt, - og misbrugt til at dække over en skinfred som der ikke er nogen substans i.

 Det har derfor været opløftende, at se pave Benedict XVI stå fast på, at der er forskel på Islam og Kristendom. Der hersker fundamental doktrinær uforenelighed imellem de to religioner.

 I Dagbladet Information den 20 september bringes der en artikel af Dominic Lawson The Independent under overskriften "Paven mente, hvad han sagde"  Her skriver Lawson bl.a:

 "Trods sin rolle som Vatikanets chefideolog var Josef Ratzinger ikke begejstret for pave Johannes Paul´s " dialog med islam". Den tyske kardinal var nået frem til den overbevisning, at islams absolutisme umuliggør alle teologiske diskussioner religionerne imellem, og at, hvad der er tilbage, i bedste fald er intetsigende udtalelser om "fælles værdier" - i værste fald politisk forplumring, som fordunkler den undertrykkelse, kristne udsættes for i muslimske lande."

 Ja, klarhed, det er, hvad paven ønsker.  Om dette skriver Dominic Lawson.

 "Det må undre, at pavens uimødekommende kommentarer om islam er kommet bag på så mange. Ratzingers synspunkter har længe været velkendte. I et langt interview offentliggjort i bogen Jordens salt for 10 år siden udtalte han således, at "islam ganske grundlæggende ikke har den adskillelse imellem den politiske og religiøse sfære, som kristendommen havde fra første færd af. 

Koranen...insisterer på , at hele tilværelsens orden skal være islamisk. Sharia kan forvente at få et så stort råderum, som vores (europæiske, red.) forfatninger kan indrømme den, men det kan aldrig være dens endemål at nøjes med de samme rettigheder som katolikker og protestanter

Dermed vil den ikke kunne opnå den status, der ligger i dens indre natur, og vil følgelig blive fremmedgjort for sig selv. Den er modstander af den moderne samfundsopfattelse. Man må forstå, at islam ikke bare er en trosretning blandt andre, som lader sig indlemme i et pluralistisk samfunds frie livsform."

 Såvidt paven.

 Det kan ikke undre, at en forfatter som den nu afdøde Oriana Fallaci lyttede til  Josef Ratzinger begavde analyse. Hun skrev bl.a, "Europa er ikke længere Europa, men en provins i islam med mere end 16 mio muslimske indvandrere.

Europa vrimler med mullaher, imamer, moskeer, burkaer og chadorer og huser tusinder af islamiske terrorister, som vores regeringer ikke kan identificere eller kontrollere.

Jeg føler mig mindre alene, når jeg læser Ratzingers bøger."

 Kort efter sin udnævnelse til pave, inviterede Josep Ratzinger, Oriana Fallaci i en sjælden privat audiens i Castel Gandolfo.

 Der er en klar konsekvens i det pave Benedict foretager sig.

 Det var sikkert ikke noget tilfælde, at pave Benedict som en af sine første handlinger, var at fjerne ærkebiskop Michael Fitzgerald fra formandsskabet for Det Pavelige Råd for Dialog mellem Trosretninger. Og derefter at reducere dets rolle radikalt.

 

 Kilde: Dagbladet Information/The Independent onsdag den 20. september.2006

 

         Dominic Lawson. Oversættelse: Niels Ivar Larsen.

 

        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810